Menu English

Verstandelijk Beperkt, Zorg in de Toekomst

Realisatie zorgmodule
Publicatiedatum: 01 april 2013

Het doel van het project ‘Verstandelijk beperkt, zorg in de toekomst’ is de realisatie van een Module Transitiezorg. Deze module richt zich voornamelijk op de zorgverleners betrokken bij de zorg voor jongeren met een verstandelijke beperking en zal met name ingaan op door zorgverleners, ouders en jongeren ervaren knelpunten in de transitie van kinderzorg naar volwassenenzorg.

Toon:

Factsheet

De enquête is uitgevoerd onder meer dan 130 professionals over hun ervaringen met het overdragen en ontvangen van jongeren met een verstandelijke beperking uit verschillende doelgroepen. Het blijkt dat er grote verschillen zijn de in mate waarin er problemen worden ervaren bij deze overdracht. Met name bij jongeren bij wie er ook gedrags- en psychiatrische problemen zijn is de overdracht lastig. Bijna alle respondenten zien een belangrijke rol weggelegd voor de Arts Verstandelijk Gehandicapten. Adequate financiering van transitiezorg is het voornaamste obstakel om de aanbevelingen die door een landelijke werkgroep zijn gedaan, te realiseren. Er is inmiddels een factsheet verschenen.

Eindverslag

In de media

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen