Menu English

Verstandelijk Beperkt, Zorg in de Toekomst

Realisatie zorgmodule
Publicatiedatum: 01 april 2013

Het doel van het project ‘Verstandelijk beperkt, zorg in de toekomst’ is de realisatie van een Module Transitiezorg. Deze module richt zich voornamelijk op de zorgverleners betrokken bij de zorg voor jongeren met een verstandelijke beperking en zal met name ingaan op door zorgverleners, ouders en jongeren ervaren knelpunten in de transitie van kinderzorg naar volwassenenzorg.

Toon:

Dit project is in 2013 gestart met als doel om een zorgmodule Transitiezorg bij verstandelijke beperking te ontwikkelen. Het kenniscentrum werkte nauw samen met een landelijke werkgroep van kinder(revalidatie)artsen, Artsen Verstandelijk Gehandicapten en diverse patiënten- en ouderplatforms (incl. de VSOP).

In de eerste fase zijn de ervaren knelpunten van zorgverleners bij de transitie van kinder- naar volwassenenzorg door jongeren met verstandelijke beperkingen geïnventariseerd.

Daarna zijn, mede op basis van lopende initiatieven in de deelnemende zorginstellingen, minimale criteria voor goede transitiezorg opgesteld die worden gebundeld in een Module Transitiezorg. Samen met een bachelorstudent van iBMG is een conceptenquête opgesteld die is verspreid onder de deelnemende beroepsorganisaties.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen