Menu English

Van NICU naar High Care

Perspectieven van ouders en zorgverleners
Publicatiedatum: 01 januari 2005

Een grote stap voor de allerkleinsten: transitie van pasgeborenen van NICU naar High Care. Een onderzoek naar de ervaringen van ouders met de overplaatsing van hun pasgeboren kind van de NICU (Neonatologie Intensive Care Unit) van het Erasmus MC – Sophia naar één van de vijf High Care - satellietcentra.

Toon:

In het april nummer van 2008 van het magazine Kind en Ziekenhuis heeft Onno Helder, wetenschappelijk onderzoeker en IC-verpleegkundige op de afdeling IC-neonatologie in het Erasmus MC - Sophia in Rotterdam, een artikel gepubliceerd over pasgeborenen, die worden overgeplaatst van de neonatale intensivecare-afdeling naar een highcare-centrum. Deze transitie gaat veel ouders te snel. Het Erasmus MC - Sophia onderzocht in samenwerking met Kenniscentrum Zorginnovatie, Hogeschool Rotterdam hoe deze overgang in de zorgketen prettiger kan verlopen.

Helder, O.K., Ketenzorg voor pasgeborenen, de ervaringen van ouders, Kind en Ziekenhuis , april 2008: 75-78

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen