Menu
  English

  Van NICU naar High Care

  Perspectieven van ouders en zorgverleners

  Publicatiedatum: 01 januari 2005

  Een grote stap voor de allerkleinsten: transitie van pasgeborenen van NICU naar High Care. Een onderzoek naar de ervaringen van ouders met de overplaatsing van hun pasgeboren kind van de NICU (Neonatologie Intensive Care Unit) van het Erasmus MC – Sophia naar één van de vijf High Care - satellietcentra.

  Toon:

  In dit project is onderzocht hoe de omstandigheden kunnen worden verbeterd bij de overplaatsing van pasgeborenen van de Neonatologie Intensive Care Unit (NICU) van Erasmus MC - Sophia naar de High Care-afdelingen van perifere ziekenhuizen. Zo'n overplaatsing vindt plaats wanneer het patiëntje niet meer beademingsbehoeftig is.

  Projectbeschrijving

  Voor de ouders is een ernstig gezondheidsprobleem bij een nieuwgeborene vanzelfsprekend reden tot grote zorgen, waardoor het nog extra van belang is dat de overgang van NICU naar High Care optimaal verloopt. In twee fasen zijn de perspectieven van ouders en zorgverleners onderzocht. Op twee minisymposia, in januari en juni 2006, bespraken studenten die het onderzoek uitvoerden en medewerkers van de NICU de resultaten hiervan. Dit heeft geleid tot concrete verbeteringen in het ontslagproces.