Menu English

Universal Design for Learning

Onderzoek naar toetsing in het hoger beroepsonderwijs
Publicatiedatum: 01 september 2015

Er is veel enthousiasme voor Universal Design for Learning als onderwijsvisie. Dit onderwijsraamwerk gaat uit van het principe dat studiebelemmeringen worden weggenomen door tijdens de ontwikkeling van het onderwijs rekening te houden met de verschillende leerstijlen van studenten. Diversiteit blijkt dus de norm te zijn: de standaardstudent bestaat niet. Echter, vragen veel mensen zich af of het mogelijk is om ook een diversiteit aan toetsen aan de studenten te bieden. In dit project hebben de onderzoekers daarom naar een antwoord gezocht of diversiteit aan toetsen mogelijk is om zo als student te kunnen voldoen aan de voorwaarden voor het verkrijgen van een hoogwaardig diploma.

Toon:

Projectfeiten

De feiten overzichtelijk op een rij

Samenwerking

NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie), Expertisecentrum Handicap en Studie, UDL Nederland, SIHO en het lectoraat Disability Studies VU AmsterdamPowerPlatform, de opleiding Social Works en de stafafdeling Auditing, Monitoring and Control van Hogeschool Rotterdam

Financiering

Disability Studies – Diversiteit in Participatie in samenspraak met het Instituut voor Financieel Management van Hogeschool Rotterdam.

Looptijd

September – december 2015: verkennende fase

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen