Menu English

Eindsymposium

Eindsymposium

webinar SPRiNG

In het webinar presenteerdeerde het projectteam de resultaten van SPRiNG Sterk Gestart in de Zorg. In drie delen presenteerden ze de aanpak van het SPRiNG onderzoek, het probleem (risico- en beschermende factoren van fysieke en mentale gezondheid en uitval van studenten en beginnende verpleegkundigen) en aanknopingspunten voor oplossingen (kansrijke interventies). De resultaten kregen een gezicht door studenten, docenten, decaan en coördinatoren van het stagebureau aan het woord te laten. 

Presentatie video's

Van o.a. de onderzoekers en een oud-student Verpleegkunde

Gezond werken in de (ouderen)zorg

Gezond werken is goed voor je gezondheid, maar hoe zorg je ervoor dat iedereen gezond kan werken? En waarom moeten we extra goed zorgen voor de mensen die werkzaam zijn in de zorg? Cecile Boot vertelt meer over de uitdagingen voor zorgprofessionals.

Het SPRiNG-onderzoek

Studenten Verpleegkunde veerkrachtiger opleiden was in 2013 nog een projectidee. Studenten gaven toen al aan dat ze veel fysieke klachten ervaarden en dat de mentale druk te hoog was. Pepijn Roelofs neemt je in zijn presentatie mee in de werkwijze en achtergrond van het SPRiNG project.

Interview met voormalig Verpleegkunde Student

Tessa van der Poel vertelt over haar ervaringen tijdens haar stage in het ziekenhuis. ''Het was heel heftig, mensen waren heel ziek. In korte tijd gingen er veel mensen dood. Dit had ik niet eerder mee gemaakt, het had enorme impact''

Interview met coördinatoren stagebureau, Hogeschool Rotterdam

Arie Hettinga en Lisette Flink vertellen over de huidige situatie van het werkveld en wat de hogeschool doet om samen met de praktijk studenten Verpleegkunde toch goed te kunnen begeleiden en te ondersteunen.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen