Menu English

Evaluatie Transitiepoli's

Onderdeel van onderzoeksprogramma SPIL
Publicatiedatum: 01 januari 2014

De transitiepoli (ook wel jongerenpoli of tienerpoli genoemd) is een polikliniek in het ziekenhuis gericht op de overgang van jongeren met een chronische aandoening naar de volwassenenzorg.

Toon:

Bij een transitiepoli draait het om gezamenlijke zorgverlening, waarbij de kinder- en volwassenenzorg minimaal één keer samen de patiënt zien. Het belangrijkste doel van de transitiepoli is de jongere en ouders kennis te laten maken met de nieuwe zorgverleners en hun werkwijzen. Een goede beschrijving van de inrichting en werkwijzen op transitiepoli’s ontbreekt echter en is er nog weinig systematisch onderzoek gedaan naar de uitkomsten van de interventie.

Binnen dit project is onderzocht wat de toegevoegde waarde is van de inrichting van transitiepoli’s, die op veel plaatsen zijn opgezet om de overgang van kinder- naar volwassenzorg beter te laten verlopen. Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar wat deze interventie inhoudt en wat de ervaringen zijn van betrokken partijen. Vervolgens is met een gecontroleerde meervoudige case studies in kaart gebracht wat de effecten zijn. Het project Evaluatie transitiepoli's was een onderdeel van het onderzoeksprogramma SPIL.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen