Menu English

Dit is ons Leven

Een film en onderwijsprogramma over het gezinsleven met een meervoudig complex gehandicapt kind
Publicatiedatum: 01 februari 2016

De geboorte van een ernstig meervoudig beperkt kind heeft een enorme impact op het leven van het gezin. Niet alleen door de intensieve ziekenhuiszorg die veelal noodzakelijk is, maar ook door de zoektocht en dilemma’s van ouders met betrekking tot het vormgeven van het ouderschap, gezinsleven, participatie en sociaal leven.

Toon:

Op 15 januari is de film 'Dit is ons leven' in première gegaan. 

Drieluik

Op 15 januari 2017 is de film 'Dit is ons leven' in première gegaan. 

In deze film maakt de kijker in drie opeenvolgende portretten kennis met Luuk, Eva en Bento, hun ouders en andere gezinsleden. In de film staat niet de gezondheid(szorg) centraal, maar de gezinslevens. We zien hoe Eva, Bento en Luuk een plek hebben in het gezin, we zien waar zij van genieten, en hoe hun dagelijkse leven eruit ziet.

Voor ouders én studenten

Deze film is ontstaan uit een studentenonderzoek op Hogeschool Rotterdam, waarin ouders van een kind met een ernstige beperking aangaven dat ze ook wel eens aandacht wilden voor hun gezinslevens, in plaats van alleen voor de zorg. Daarom is de film gemaakt. De film zal ook zijn weg weer terug vinden naar de opleidingen, als lesmateriaal voor studenten. Zodat ook de studenten leren dat er ook een ander verhaal is naast het verhaal van chronische aandoeningen en professionele zorg.

Ervaringskennis

‘Dit is ons leven’ is een film voor ouders van ouders. Dat houdt in dat de waardevolle input van ervaringsdeskundigen is meegenomen. Om die reden zijn moeders van een ernstig meervoudig beperkt kind, een zus en mantelzorgster nauw betrokken geweest bij het ontwikkelen van deze film. 

Meer over de film is te lezen op de website van BOSK.

Bekijk de film Dit is ons leven:

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen