Menu English

Van Thuis naar Verpleeghuis

Handreiking voor zorgverleners: Van thuis naar verpleeghuis bij mensen met dementie
Publicatiedatum: 01 januari 2008

Kenniscentrum Zorginnovatie heeft een handreiking opgesteld waarmee zorgverleners mensen met dementie en hun mantelzorgers zo optimaal mogelijk kunnen begeleiden bij (het nemen van een beslissing over) een eventuele verhuizing naar een verpleeghuis of andere woonvoorziening, zodat een geleidelijke overgang en een succesvolle transitie kunnen plaatsvinden.

Toon:

De zorg voor mensen met dementie is zwaar en er kan een moment komen dat het thuis niet meer gaat. De opname in een verpleeghuis of andere woonvoorziening is een ingrijpende gebeurtenis die het leven van mensen met dementie en hun mantelzorgers ernstig kan ontwrichten. Kenniscentrum Zorginnovatie heeft een handreiking opgesteld voor zorgverleners die betrokken zijn bij de zorg voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. De tips en adviezen in de handreiking zijn opgesteld in overleg met een team van deskundigen, vertegenwoordigers van thuiszorginstellingen en verpleeghuizen, op grond van het best beschikbare bewijs zoals beschreven in de literatuur en in recente interviews met mensen met dementie en hun mantelzorgers.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen