Menu English

Laurens de Schutse

Verzorgingshuis in Rotterdam-Prins Alexander

Publicatiedatum: 01 januari 2008

De Schutse is een verzorgingshuis in de Rotterdamse deelgemeente Prins Alexander en maakt deel uit van de regio Noordoost van Laurens, de grootste aanbieder van ouderenzorg in Rotterdam en omgeving.

Toon:

Het project en het daaruit volgende onderzoek omvatten vier deeltrajecten: zorg, wonen, diensten en organisatie. Laurens De Schutse heeft intern de kosten verdeeld in deze vier componenten. In het project was de vraag na te gaan hoe de kosten voor zorg, wonen, diensten en organisatie in een verzorgingshuis zodanig kunnen worden gescheiden dat er voor klanten een vrije keuze ontstaat in het al dan niet afnemen ervan. Vraag was verder tot welke inzichten in de keuzes van klanten dit leidde.

Voor elk van de vier deeltrajecten is een projectgroep gevormd. Kenniscentrum Zorginnovatie heeft op twee van de vier deeltrajecten een evaluatiestudie uitgevoerd: diensten en zorg. De resultaten van het deeltraject wonen, uitgevoerd door Laurens, werden eveneens door Kenniscentrum Zorginnovatie verwerkt. Naast de vier trajecten is in samenwerking met studenten van Hogeschool Rotterdam de omgevingsanalyse Buurtonderzoek Laurens De Schutse uitgevoerd.