Menu English

Loopbanen in de Ouderenzorg

Een bijdrage aan het personeels- en arbeidsmarktbeleid in de ouderenzorg
Publicatiedatum: 01 januari 2012

Meerstemmigheid in de loopbaanverhalen van zorgmedewerkers in de ouderenzorg en de weerklank ervan in de organisatie.

Toon:

Een kwalitatief en narratief actie-onderzoek bij ouderenzorgorganisatie Laurens, met als doel een bijdrage te leveren aan een personeels- en arbeidsmarktbeleid waarin de zorgmedewerker als persoon zo goed mogelijk tot zijn recht komt. Het promotieonderzoek werd uitgevoerd binnen het kader van de Universiteit voor Humanistiek.

Projectbeschrijving

Zorgmedewerkers vertelden verhalen over hoe hun levensloop en loopbaan met elkaar samenhingen. Vanwege de focus op deze samenhang werden de verhalen van de zorgmedewerkers in dit onderzoek ‘meerstemmige verhalen’ genoemd. Vervolgens werd onderzocht of HRM medewerkers door te luisteren naar de verhalen van de zorgmedewerkers, op nieuwe ideeën kwamen voor het personeels- en arbeidsmarktbeleid. De reacties van de HRM medewerkers op de meerstemmige verhalen van de zorgmedewerkers werd in het onderzoek ‘resonans’ genoemd. Ten slotte werd onderzocht of muzikale werkvormen een waardevolle bijdrage konden leveren aan organisatieontwikkeling en wetenschappelijk onderzoek.

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen