Menu English

Bezielende Omgeving in de Ouderenzorg

BEZO
Publicatiedatum: 01 september 2012

Het BEZO project was gericht op welke bijdrage de fysieke omgeving heeft of kan hebben, op de kwaliteit van leven of welbevinden van ouderen in verpleeg- en verzorgingshuizen.

Toon:

Het verpleeghuis van de toekomst is gericht op het welbevinden van ouderen en is een tendens die opkomt in de verpleeg- en verzorgingshuizen in navolging op het Healing Environment (HE)-concept. Het project was een vervolg op het project 'het ziekenhuis van de toekomst, de helende ziekenhuis omgeving (HEZO)'. Een HE is een plek waar de interactie tussen de mens en de fysieke omgeving een positief effect heeft op het genezingsproces dan wel het welbevinden van deze persoon.

Het project Bezielende omgeving in de Ouderenzorg had als doel in tijden van vergrijzing, capaciteitstekorten in de ouderenzorg, de mondige burgers, het scheiden van wonen en zorg, een duurzame omgeving te creëren waarin zowel aan kwetsbare bewoners als personeel van verpleeg- en verzorgingshuizen de kwaliteit van leven wordt vergroot ofwel ‘Life Enrichment Care’.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen