Menu
  English

  Verhalenbank chronische pijn

  Welkom op het platform voor mensen met chronische pijn. Het leven met chronische pijn kan een dagelijkse strijd zijn. Soms voelt het alsof niemand je begrijpt en ben je alleen in je gevecht. Maar dat is niet waar. Onze community van mensen met chronische pijn is er om elkaar te steunen en te helpen.

  Toon:

  Pijn is normaal en een noodzakelijk onderdeel van ons leven. We stoten ons hoofd, snijden per ongeluk in onze vinger of voelen de spierpijn na het sporten. Maar wat als de lichamelijke schade hersteld is en de pijn toch aanwezig blijft? Deze vorm van pijn is complex, ingrijpend, en moeilijk te behandelen. 

  In Europa lijdt één op de vijf mensen aan chronische pijn. Mensen met chronische pijn worden, naast de pijn, geconfronteerd met een verlies van lichaamsfuncties, gevoelens van depressiviteit, angst en eenzaamheid en een verlies van levenskwaliteit. Een bijkomend probleem is het ‘onzichtbare karakter’ ervan. Deze pijn is voor hulpverleners, partners, werkgevers en anderen niet te zien of te voelen en kan daardoor ook makkelijk over het hoofd worden gezien of worden genegeerd. Niet zelden leidt dit bij mensen met chronische pijn tot gevoelens van stigmatisering.  

  Deze verhalenbank helpt niet alleen jou, maar ook anderen gelijkgestemden die zich alleen voelen in hun strijd. Ook helpt het (zorg)professionals om beter te begrijpen wat jij doormaakt. Samen kunnen we het stigma rondom chronische pijn doorbreken.

  Hier kan je jouw verhaal en je ervaringen delen met anderen. Wij geloven dat het delen van persoonlijke verhalen kan bijdragen aan het creëren van een collectief gevoel van steun en kracht, maar daar hebben we jouw verhaal voor nodig.

  Ga naar de verhalen

  Wetenschappelijk onderzoek

  Naast het delen van je verhaal draag je in eerste instantie bij aan wetenschappelijk onderzoek. Van deze verhalen zullen er een aantal op dit platform geplaatst worden, uiteraard met jouw toestemming. Door jouw verhaal te delen help je wetenschappers om meer te leren over chronische pijn en hoe dit beter te begrijpen en te behandelen is. Als je mee wil doen dan steun je niet alleen de wetenschap maar ook een betere toekomst voor alle mensen met chronische pijn  

  Actueel nieuws

  Er zijn ook nieuwe ontwikkelingen die gedeeld kunnen worden. Gelukkig houdt de Landelijke Pijn Organisatie dit bij.  Bekijk de website van LPO daarom voor meer informatie.

  Ga naar de website van LPO

  lpo-logo.png   HR logo