Menu English

Taalgebruik in de klas

"Leren Lesgeven"
Publicatiedatum: 01 januari 2011

Hoe leren studenten lesgeven tijdens hun opleiding? Kun je aan het taalgebruik in hun stageklassen iets afleiden op het gebied van hun professionele groei?

Toon:

Inzicht in het taalgebruik van leraren in opleiding in hun stage-klassen, en de veranderingen die daarin optreden gedurende de opleiding als mogelijke indicator van professionele groei, biedt de lerarenopleiding mogelijkheden het leerproces 'Leren Lesgeven' beter te sturen. Ook leverde het informatie op over de invloed van het opleidingskundig model dat ten grondslag lag aan de inrichting van de lerarenopleiding.

Film

Is het mogelijk zicht te krijgen op de inhoud en het verloop van het leren-lesgeven van tweedegraadsstudenten op basis van hun taalgebruik in de klas? Gosse Romkes let op verschillen en veranderingen in het taalgebruik tijdens het verloop van hun opleiding.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen