Menu English

Diversiteitbeleid

Publicatiedatum: 01 januari 2011

Welke specifieke interventies voeren schoolleiders in het primair onderwijs binnen de school uit in het kader van diversiteitbeleid, om optimale leerkansen te creëren voor alle leerlingen, welke innovatiestrategieën gebruiken ze hiervoor en in hoeverre en waarom zijn deze strategieën effectief?

Toon:

In verschillende recente onderzoeken staat diversiteit in het grootstedelijk onderwijs centraal. Steeds wordt de vraag gesteld hoe ze met verschillen tussen leerlingen moeten omgaan, scholen willen voor al hun leerlingen een goede kwaliteit onderwijs bieden. De laatste jaren is echter nog weinig onderzoek uitgevoerd naar de interventies van schoolleiders in het primair onderwijs, in het kader van diversiteitbeleid om de leerkansen van leerlingen te optimaliseren en welke strategieën hiervoor effectief zijn. Het onderzoek richt zich op dit gemis.

Het doel van dit onderzoek is inzicht te verwerven in welke specifieke interventies schoolleiders in het primair onderwijs op hun school uitvoeren om voor alle leerlingen optimale leerkansen te bewerkstelligen. Dit onderzoek wil ook wetenschappelijk, evidence based praktijkgerichte adviezen en handreikingen bieden en begeleiding voor succesvolle innovatie met betrekking tot diversiteit in het onderwijs op een aantal basisscholen in Rotterdam en/of de Rotterdamse regio voor de verhoging van de kwaliteit van het onderwijs voor optimale leerkansen.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen