Menu English

Samen werk maken van diversiteit in hoger onderwijs

Hogescholen Antwerpen, Brussel en Rotterdam
Publicatiedatum: 01 januari 2015

Driekwart van de jongeren in Rotterdam, Brussel en Antwerpen heeft binnen twee decennia wortels in een niet-Westerse achtergrond. Het hoger onderwijs staat hiermee voor de uitdaging een collectieve aanpak te ontwikkelen gericht op een grotere diversiteit in de collegezalen en de samenleving. Om de emanciperende werking van het hoger onderwijs te vrijwaren en zo mogelijk te versterken, bundelen Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Odisee in Brussel en Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen de krachten.

Toon:

Samenwerking vanuit eigen kracht en expertise

De hogescholen zetten elk hun specifieke expertise in en gaan ervaringen uitwisselen op het gebied van diversiteit. Hogeschool Odisee heeft positieve resultaten bereikt met taalontwikkelend lesgeven en zal hierin het voortouw nemen. De Karel de Grote Hogeschool zal haar kennis inbrengen op het gebied van professionalisering van docenten van de lerarenopleiding in het lesgeven in een multiculturele schoolomgeving. Hogeschool Rotterdam legt de focus op inhoudelijke binding van studenten en biedt haar expertise aan op het vlak van peercoaching vanuit het project Mentoren op Zuid. Gezamenlijk organiseren de drie Hogescholen in 2016 een studiedag in Brussel over het samen leven, leren en werken met verschillende culturen en levensbeschouwingen. Zo vormen de hogescholen een netwerk gericht op kennisdeling en -ontwikkeling, bijvoorbeeld over studieprestaties van studenten en competentie-ontwikkeling bij studenten en docenten.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen