Menu English

Samen werk maken van diversiteit in hoger onderwijs

Hogescholen Antwerpen, Brussel en Rotterdam
Publicatiedatum: 01 januari 2015

Driekwart van de jongeren in Rotterdam, Brussel en Antwerpen heeft binnen twee decennia wortels in een niet-Westerse achtergrond. Het hoger onderwijs staat hiermee voor de uitdaging een collectieve aanpak te ontwikkelen gericht op een grotere diversiteit in de collegezalen en de samenleving. Om de emanciperende werking van het hoger onderwijs te vrijwaren en zo mogelijk te versterken, bundelen Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Odisee in Brussel en Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen de krachten.

Toon:

Met de samenwerking willen de drie hogescholen een gezamenlijke strategie ontwikkelen die rekenschap geeft van een studentenpopulatie en een samenleving die in de komende jaren steeds diverser worden. De hogescholen zijn gevestigd in grote West-Europese steden - Rotterdam, Antwerpen en Brussel - waar het merendeel van de jongeren een niet-Westerse achtergrond heeft. Deze demografische ontwikkeling mist ook zijn uitwerking op het onderwijs niet. Als hogescholen in deze diverse omgeving professionals willen opleiden en klaarstomen voor de arbeidsmarkt moeten ze hierop tijdig inspelen.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen