Menu English

Oudercontact in het vmbo

Preventie van schooluitval
Publicatiedatum: 01 januari 2011

Hoe kunnen scholen voor vmbo in een grootstedelijke context het contact met ouders dusdanig vormgeven dat het bijdraagt aan preventie van schooluitval? Het onderzoek richt zich op het verbeteren van het contact tussen ouders en school met preventie van schooluitval als uiteindelijk doel van dit verbeterde ‘oudercontact’.

Toon:

Resultaat van het onderzoek is een verbeterd contact met ouders op vijftien scholen in het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs in Rotterdam Zuid, een definitieve handreiking met een tiental succesfactoren.

Het onderzoek heeft een handreiking, een proefschrift , een literatuurverkenning ten behoeve van de Children’s zone en meerdere publicaties opgeleverd. Ook zijn er lokaal, nationaal en internationaal meerdere presentaties verzorgd. De producten worden in het werkveld en in het onderwijs benut.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen