Menu English

Signaleren, motiveren en doorverwijzen

De pilot 'Signaleren, motiveren en doorverwijzen' focust op de vraag hoe sportbegeleiders kunnen worden versterkt op het vlak van signaleren, motiveren en het verwijzen naar jeugdzorgprofessionals.

Onderzoeksvragen 

  • Hoe kunnen (vrijwillige) sportbegeleiders zorgen rondom het veilig opgroeien van hun jeugdleden signaleren en hoe gaan ze om met gesignaleerde zorgen?
  • Hoe gaan ze in gesprek met de kinderen, jongeren en ouders over de gesignaleerde zorgen?
  • Indien gewenst, hoe motiveren ze kinderen, jongeren, ouders voor ondersteuning vanuit de zorg/hulpverlening?
  • Hoe verwijzen ze door naar de zorg/hulpverlening?
  • Welke afspraken kunnen ze maken met de zorg/hulpverlening met betrekking tot de samenwerking en terugkoppeling?
  • Optioneel kan worden onderzocht wat de bijdrage zou kunnen zijn van peer coaching bij het signaleren van zorgen rondom het veilig opgroeien en omgaan met gesignaleerde problemen.

Doel

Het doel voor deze pilot is om samen met de partners uit Rotterdam GOAL! producten te ontwikkelen die bruikbaar zijn in Rotterdam én op andere plaatsen in Nederland. Denk daarbij aan kortdurende trainingen, praktisch van aard, voor sportbegeleiders op het gebied van ‘signaleren’ of ‘motiveren van kinderen, jongeren en hun ouders’. De trainingen zijn afgestemd op (vrijwillige) sportbegeleiders uit sportclubs en (welzijns)organisaties, en voorzien van handleiding zodat ze overal in Nederland kunnen worden georganiseerd.

Deelnemers aan de pilot 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen