Menu English

Naar 2030: versterk het oordeelsvermogen van aanstaande professionals

Publicatie van Kenniscentrum Talentontwikkeling
F.C.P.P. Spierings, P. Troxler, M.J.B.M. Goumans, A.I.M. Voorbij, H.A. Klink,van, J.J.L. Chabot | Boekdeel | Publicatiedatum: 15 december 2020
De samenleving verwacht van professionals dat zij effectief handelen én effectief samenwerken. Niet alleen het evidence informed kunnen werken binnen de eigen professionele koker is hiervoor van belang. Ook het beschikken over een goed oordeelsvermogen om situaties te kunnen analyseren en kennis op waarde te kunnen schatten, is nodig. Deze vaardigheden kunnen worden aangeleerd op het niveau van startbekwaam tijdens de bacheloropleiding. Tegelijkertijd vragen organisaties dat professionals blijven doorleren, hun vakkennis bijhouden en zich blijven ontwikkelen; van startbekwaam tot ervaren tot expert. Hier ligt een grote opgave voor het hoger beroepsonderwijs, om studenten wendbaar en weerbaar op te leiden voor een ‘lerend leven’. Bij het leggen van de basis hiervan hebben lectoren binnen het hoger beroepsonderwijs een belangrijke taak. Zij dragen daartoe bij door onderzoek te doen naar toepassingen van nieuwe wetenschappelijke inzichten in de beroepspraktijk en het hoger onderwijs, en professionele praktijken te vernieuwen met inzicht vanuit verwante kennisdomeinen.

Auteur(s) - verbonden aan Hogeschool Rotterdam

Betrokken bij deze publicatie
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen