Menu English

Fundament: een onderbouwing van drie Rotterdamse aanpakken voor activering richting werk of school van kwetsbare, werkloze jongeren

Publicatie van Kenniscentrum Talentontwikkeling
Sandra Lohman, P.H.J. Aa,van der, Diana Dijk,van, P.R. Molegraaf | Rapport | Publicatiedatum: 31 december 2016
In dit rapport worden de uitkomsten gepresenteerd van het onderzoeksproject ‘Fundament’ door Kenniscentrum Talentontwikkeling (KCTO) van Hogeschool Rotterdam (HR). Dit onderzoek vond in de periode juni-december 2016 plaats met subsidie vanuit het SZW-ZonMw-programma ‘Vakkundig aan het werk’. Het onderzoek is uitgevoerd op verzoek van gemeente Rotterdam, programma ‘Jongeren aan de slag’, in nauwe samenwerking met drie kleinschalige pilots die zich richten op bestrijding van jeugdwerkloosheid onder kwetsbare werkloze jongeren: Heilige Boontjes, Een Nieuw Perspectief en TOPs4JOBs. Het doel van het onderzoek was om de werkwijze van deze drie pilots te onderbouwen op basis van zowel theorie als van praktijkinzichten van betrokken coaches, jongeren en werkgevers. Het onderzoek biedt zowel de pilots als de gemeente een geobjectiveerd kader om de ‘werking’ van aanpakken van jeugdwerkloosheid te onderbouwen en een basis om na te denken over de verdere ontwikkeling/verbetering van deze aanpakken.

Auteur(s) - verbonden aan Hogeschool Rotterdam

Betrokken bij deze publicatie
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen