Menu English

Diagnostic & Data Science

Publicatiedatum: 01 februari 2022

In overeenstemming met de ambitie van Creating 010 op het gebied van Data Science-toepassingen, start het kenniscentrum een project om Data Science te exploiteren voor het medische veld. De Biomedical Imaging Group Rotterdam (BIGR) van het Erasmus Medisch Centrum (EMC) en Creating 010 van Hogeschool Rotterdam (RUAS) hebben besloten om hun krachten te bundelen en elkaar te versterken op het gebied van radiomics.

Toon:

In overeenstemming met de ambitie van Creating 010 op het gebied van Data Science-toepassingen, start het kenniscentrum een project om Data Science te exploiteren voor het medische veld. De Biomedical Imaging Group Rotterdam (BIGR) van het Erasmus Medisch Centrum (EMC) en Creating 010 van Hogeschool Rotterdam (RUAS) hebben besloten om hun krachten te bundelen en elkaar te versterken op het gebied van radiomics. Het doel van de samenwerking is om de diagnose van goedaardige / kwaadaardige tumoren te verbeteren op basis van verschillende medische gegevens. Creating 010 heeft ervaring met het exploiteren van gegevens voor betere besluitvorming in een aantal domeinen, de BIGR-groep is actief in het uitvoeren van onderzoek naar radiomics.

De BIGR-groep heeft een methode die een groot aantal functies uit medische afbeeldingen haalt met behulp van beeldverwerkingsalgoritmen. Onderzoekers van de BIGR stellen momenteel een toolbox op waarin de kenmerken van tumoren objectief en automatisch kunnen worden voorspeld op basis van kwantitatieve kenmerken van medische afbeeldingen en andere medische gegevens. Voor dit doel is een algemeen radiomics-platform ontwikkeld ter ondersteuning van eenvoudige integratie van andere tools om samenwerking, standaardisatie en vergelijking van verschillende radiomics-benaderingen te vergemakkelijken en te stimuleren. Door deze tools in een enkel kader te combineren, hopen BIGR-onderzoekers een universele radiomics-strategie te vinden die verschillende problemen kan aanpakken.

De onderzoeksgroep van Creating 010 heeft ervaring met het afstemmen van algoritmen op basis van domeinkennis voor het uitvoeren van een specifieke taak. Voor dit project richten de onderzoekers van Creating 010 zich op het verbeteren van de toolbox die bij BIGR is ontwikkeld in verschillende onderzoeksrichtingen, met name:
• Om de invoer, d.w.z. de functieset, naar de gereedschapset te verbeteren.
• De zoekstrategieën van de algoritmen in de toolbox te verbeteren bij het zoeken naar goedaardige / kwaadaardige tumoren.
• Om de output van de toolbox te verbeteren.

De projecten Van Blackbox to Glassbox en Het visualiseren van Algoritmen zijn onder dit project geschaard.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen