Menu English

Biodiversiteit in flow met de stad (BIOTO)

Publicatiedatum: 01 februari 2022

Wat oogst jij in de slimme groene stad? De nadelen van onze stenige omgeving zijn zichtbaar en voelbaar. Onze stad heeft last van hittestress en we ondervinden de gevolgen van steeds extremer weer. Bioto maakt gebruik van de kracht van de natuur en leert deze met de hulp van techniek nog beter te begrijpen. Deze zichzelf telkens vernieuwende inzichten zet Bioto ten dienste van mens, natuur, maatschappij en economie. Bioto gebruikt big data en artificial intelligence om stedelingen te helpen hun omgeving biodivers te vergroenen. Op kleine en grote schaal. Ook als je geen groene vingers hebt.

Toon:

In de Bioto database staan een met de dag groeiend aantal kenmerken van planten, dieren andere relevante informatie. Gebruikmakend van deze database kan Bioto slimme biodiverse en klimaat adaptieve combinaties van planten maken die elkaar helpen groeien, insecten lokken en bescherming bieden tegen plaagdieren.

Door gebruik te maken van data maakt Bioto beter geïnformeerde ontwerpen, rekening houdend met vele variabelen zoals waterhuishouding, plantkenmerken, optimale biodiversiteit, zon en schaduw en stikstof hoeveelheden in de lucht en grond.

Wil je meer vlinders in je omgeving, het hele jaar door eten uit eigen tuin, een salade of pizza maken uit eigen tuin, bloemen of verfplanten oogsten? Bioto stelt optimale omgevingen samen waardoor jij oogst wat je belangrijk vindt. Tegelijkertijd helpen we bedreigde planten en dieren en houden we rekening met grondwaterstanden.

Door een sensor in de met zorg samengestelde groene omgeving te plaatsen, krijgt Bioto inzicht in de super lokale omstandigheden die van invloed zijn op de ontwikkeling van iedere ontworpen omgeving en de oogst. Deze inzichten dragen bij aan het maken van steeds slimmere biotopen. Met dit netwerk van sensoren ontstaat de slimme groene stad. Bioto houdt rekening met omstandigheden van de stad en haar bewoners en neemt actief deel aan de positieve verandering van deze omstandigheden.

­čŹ¬

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen