Menu English

Blockchain en toepassingen van blockchain-technologie

Blockchain-technologie is een nieuwe technologische ontwikkeling die is gebaseerd op in netwerken verbonden systemen die op basis van algoritmes en software kunnen samenwerken en besluiten kunnen nemen over in gezamenlijkheid uit te voeren informatie transacties.

Hoewel blockchain-technologie vooral bekend is van de snelle wereldwijde ontwikkeling van crypto-currencies, zoals Bitcoins of Ether (Ethereum), kennen de onderliggende technologische componenten een lange historie. Onderzoek wordt gedaan naar de historie van deze componenten en hoe deze op hun beurt de karakteristieken van blockchain-technologie bepalen.

Onderzoek op dit vlak wordt verricht vanuit het perspectief van het Industrial Internet of Things en Cyberphysical Physical Systems. Naast het verzorgen van inleidingen en publicaties wordt ook onderzocht of en hoe blockchain-technologie een rol kan spelen binnen het onderwijs van de HRO. Daar waar mogelijk zal worden samengewerkt met andere initiatieven die op dit vlak ontstaan bij andere domeinen zoals Business Innovation en Logistiek. Ook zullen relaties worden onderhouden met het door NWO gefinancierde onderzoeksproject Blockchain and Innovation in Logistics uitgevoerd door de TU Delft.

Betrokken medewerkers

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen