Menu English

Duurzame Renovatie - Componenten

Opschaling is onlosmakelijk verbonden met de prijs van de toepassing.
Publicatiedatum: 08 oktober 2020

Technisch gezien zijn we nu al in staat om oplossingen aan te brengen die passen binnen de CO2 ambities, zoals Nul-op-de-Meter.

Toon:

Er zijn twee docenten bezig met onderzoek naar componenten. Beiden hebben gekeken naar een gebied in Schiebroek, in Rotterdam Noord. Het is een gebied dat uit ongeveer 3000 woningen bestaat. Er wordt gekeken naar de wijze waarop dit terug kan worden gebracht tot herhaalbare groepen.

Gevel:
Het onderzoek naar de gevel heeft zich in eerste instantie gericht op de verschijningsvorm van de gevel. Daarbij wordt gekeken naar metselwerk en puien, maar een andere benadering heeft te maken met de gelaagdheid in de gevels. Erkers, terugliggende balkons, maar ook de positie van deuren of lateien bepalen de kwaliteit van een gevel. Dit heeft ertoe geleid om de energetische prestatie van de gevel op een andere manier te beschrijven. Momenteel worden de kaders hiervoor vastgelegd.

Dak:
Het aantal daken dat voorkomt is beperkt. Er zijn platte daken en hellende daken en we onderscheiden daar nog sub-typen van. Dit deelonderzoek gaat in op de ontwikkeling naar de kwaliteit van deze daken door de jaren heen, zodat we eenvoudig op voorhand vast kunnen stellen wat we aantreffen en met welke maatregelen we een verbetering kunnen doorvoeren. Een van die oplossingen die hierbij bijzondere aandacht krijg is het toepassen van een groen dak.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen