Menu
  English

  Weerbaarheid & Ondernemerschap

  Omgang met hindernissen en uitdagingen

  Publicatiedatum: 01 september 2013

  Veel mensen dromen ervan eigen baas te zijn. Maar het ondernemerschap brengt ook hindernissen en uitdagingen met zich mee. Hoe gaan de ondernemers hiermee om en waar halen zij de kracht vandaan door te gaan?

  Toon:

  Projectbeschrijving

  Ondernemers zijn belangrijk voor de Nederlandse economie. Het is van groot belang dat zij slagen in het ondernemerschap. Om hen daarbij zo goed mogelijk te ondersteunen doen Regionale Bureaus Zelfstandigen, Erasmus Universiteit en ons kenniscentrum onderzoek naar wat er leeft onder ondernemers.

  In dit monitoronderzoek worden ondernemers gevolgd die de ondernemersdroom hebben waargemaakt. Is het leven als eigen baas echt zo fijn als zij aanvankelijk dachten? Tegen welke uitdagingen lopen zij aan? En waar vinden zij dan de motivatie en kracht om verder te gaan?

  Doel van het onderzoek is deze ervaringen in kaart te brengen. Zo kan de begeleiding van deze ondernemers beter worden afgestemd op hun situatie en kan een verbetering hiervan worden gerealiseerd.

  Promotieonderzoek

  Onderdeel van dit onderzoeksproject is het promotieonderzoek van Jacqueline Jumelet naar de mentale veerkracht van ondernemers: Hindernissen en uitdagingen in ondernemerschap