Menu English

Jacqueline Jumelet

Promovenda psychologische verkenning Rotterdamse ondernemers

Jacqueline Jumelet werkt bij het Instituut voor Bedrijfskunde en is voor haar promotieonderzoek verbonden aan Kenniscentrum Business Innovation.

Promotieonderzoek

Hindernissen en uitdagingen in ondernemerschap

Met regelmaat tonen de media succesvolle ondernemers die het helemaal hebben gemaakt. Even zo vaak verschijnen ondernemers in beeld, die ogenschijnlijk op een vergelijkbare manier zijn begonnen, maar die nu met een noodlijdend bedrijf in erbarmelijke omstandigheden verkeren. Wat maakt dat de uitkomst zo verschillend kan zijn? 

Deze vraag intrigeert Jacqueline Jumelet, sinds maart 2014 promovendus bij Kenniscentrum Business Innovation. Het antwoord op die vraag zoekt zij, in positief psychologische aspecten, zoals mentale veerkracht, het vermogen om ondanks moeilijke omstandigheden door te kunnen gaan met waarborging van prestaties en welbevinden.

“Verhalen van mensen die met een eigen bedrijf durven te beginnen, boeien mij enorm. Ik vind het fijn tot de bodem uit te kunnen zoeken hoe ondernemers hindernissen en uitdagingen ervaren en wat de relatie met ondernemerschapssucces en mentaal en fysiek welbevinden is”, vertelt Jacqueline.

Jacqueline Jumelet MSc studeerde Sociale wetenschappen aan de Universiteit Leiden (2010) en is verbonden aan het Instituut voor Bedrijfskunde. Het promotie onderzoek is verbonden aan De Erasmus Universiteit Rotterdam.

Publicatie(s)

Van Jacqueline Jumelet
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen