Menu English

Bibliotheek van de Toekomst

Publicatiedatum: 01 januari 2018

Bibliotheken zien hun bezoekersaantallen teruglopen en voelen de noodzaak te veranderen. In het onderzoek “Bibliotheek van de Toekomst” wordt gefocust op de nieuwe sociaal-maatschappelijke waarde en een nieuwe businesscase voor bibliotheken in Nederland.

Toon:

Bibliotheken hebben eeuwen overleefd maar de technologische veranderingen van de laatste jaren, het internet en het digitaliseren van informatiestromen, hebben geleid tot het speculeren over de relevantie en houdbaarheid van bibliotheken. In de kern hebben bibliotheken te kampen met de publieke perceptie dat een bibliotheek gelijk staat aan het uitlenen van boeken. Er moet een nieuw stereotype voor bibliotheken in de perceptie van publiek worden ingebed. Een stereotype wat niet is gebaseerd op gebouwen en boeken maar op de rol van het aanjagen en assisteren van publiek in processen van informatie vinden en het transformeren van die informatie naar kennis.

Verbinding met het onderwijs

In dit onderzoek worden verbindingen gelegd tussen verschillende opleidingen en opleidingsjaren binnen Hogeschool Rotterdam. In de eerste fase gaat dat vooral om een combinatie binnen de Hogeschool Rotterdam Business School, in de tweede fase worden ook opleidingen buiten de economische opleidingen betrokken in het onderzoeksproces. Er wordt tevens een connectie gemaakt met het honeursprogramma van de hogeschool alsmede met ondernemende minoren binnen Hogeschool Rotterdam. 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen