Menu English

Sara van de Venne MSc

Oud medewerker

Sara van de Venne is in 2005 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Utrecht. Na een aantal jaar als fysiotherapeut werkzaam te zijn geweest volgde zij de pre-master en masteropleiding gezondheidswetenschappen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Sinds 2012 is zij werkzaam als docent bij de opleiding fysiotherapie.

Sara is in 2013 begonnen met een eenjarig traineeship bij Kenniscentrum Zorginnovatie. Tijdens het traineeship heeft Sara een onderzoeksvoorstel geschreven voor onderzoek naar de kwaliteit van de fysiotherapeutische zorg. Voor dit onderzoeksvoorstel heeft Sara een promotievoucher ontvangen. In september 2015 is haar promotievoucher ingegaan en doet zij onderzoek naar de kwaliteit van de fysiotherapeutische zorg.

Promotieonderzoek

Kwaliteit van zorg is een hedendaags thema dat steeds meer aandacht krijgt. Dit onderzoek richt zich op de kwaliteit (behandelresultaten) van geleverde fysiotherapeutische zorg in de eerstelijn praktijk. Hierbij worden Patient Reported Outcome Measures (PROMs) ingezet. PROMs zijn gevalideerde vragenlijsten (bijvoorbeeld de DASH en de PSK) die in het fysiotherapeutisch behandelproces gebruikt worden.

Voor dit onderzoek zal intensief worden samengewerkt met stagepraktijken van Hogeschool Rotterdam en het Erasmus MC.

Minors

Betrokken bij de volgende minors
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen