Menu
  English

  Dr. Mark Scheper (PT, PhD)

  Hoofd data supported healthcare

  Mark Scheper is als docent werkzaam binnen de opleiding Fysiotherapie en de master Kinderfysiotherapie, en coördinator van de 'manager van zorglijn' van de masters Fysiotherapie en van de minor 'kind in ontwikkeling'. Binnen de hogeschool verzorgt hij onderwijs op het gebied van kinderfysiotherapie en wetenschap. Daarnaast is hij postdoc-onderzoeker verbonden aan het lectoraat Transities in Zorg van Kenniscentrum Zorginnovatie. Tevens is hij professor bij de Macquarie University.

  Naast zijn aanstelling bij Hogeschool Rotterdam is hij verbonden als associate professor aan Macquarrie University Sydney in Australi├ź (Faculty of Medicine and Health Sciences) en bestuurslid van Tulips Child Health, een talent-organisatie voor de kindergeneeskunde. Daarnaast is hij actief binnen de beroepsvereniging voor kinderfysiotherapie (NVFK) en consortium lid van de Ehlers-Danlos Society.

  Mark Scheper studeerde fysiotherapie aan Hogeschool Rotterdam en vervolgens Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. In 2019 is Mark gepromoveerd binnen de kindergeneeskunde en genetica aan de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift getiteld 'Hypermobility syndrome and Ehlers-Danlos syndrome (hypermobility type): Unravelling the concepts of disability during childhood.'

  Project(en)

  Van Dr. Mark Scheper (PT, PhD)

  Publicatie(s)

  Van Dr. Mark Scheper (PT, PhD)