Menu Zoeken English

Dr. Marina Jonkers

Docent onderzoeker

Marina Jonkers werkt sinds 2016 als senior onderzoeker bij het kenniscentrum. Zij houdt zich momenteel bezig met een onderwijsvernieuwingsproject rond dementiezorg: ‘Samenwerken aan betere dementiezorg door samen te leren’.

Dit project heeft tot doel om een vernieuwende manier van onderwijs rond dementiezorg te ontwikkelen, waardoor toekomstige professionals in de praktijk meer zorg op maat gaan leveren aan mensen met dementie en mantelzorgers. Marina richt zich binnen dit project specifiek op migrantenouderen en dementie. Daarnaast is Marina als docent verbonden aan de opleiding Verpleegkunde, waar zij studenten begeleidt bij hun afstudeeronderzoek.

Marina Jonkers promoveerde in 2003 op haar proefschrift over de aansluiting van de opvoedingsadviespraktijk van wijkverpleegkundigen bij opvoedingsideeën en gezinspraktijken van Marokkaanse tussengeneratie-moeders. 

Jonkers is verpleegkundige en antropoloog. Zij werkte jarenlang als wijkverpleegkundige. Daarnaast ging zij culturele antropologie studeren aan de Rijksuniversiteit Utrecht en studeerde in 1992 af met de specialisatie ‘Studies van de Multi Etnische Samenleving’. Voordat zij bij het kenniscentrum kwam werken, deed zij verschillende onderzoeken voor gemeenten en kennisinstituten naar onder andere onderwijsverschillen in de multi-etnische klas, inburgering van oudkomers-migrantenvrouwen in Nederland en zwangerschapscomplicaties bij migrantenvrouwen. De afgelopen jaren deed zij voornamelijk onderzoek naar sociaal isolement bij buurtbewoners in verschillende steden in Nederland.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.