Menu English

Dr. Marina Jonkers

Senior onderzoeker & projectleider

Marina Jonkers werkt sinds 2016 als senior onderzoeker bij het kenniscentrum. Zij is momenteel projectleider van het project ‘Oudere migranten met vergeetachtigheid of dementie’.

Dit project, looptijd mei 2019 tot mei 2021, heeft tot doel om oudere migranten met vergeetachtigheid of dementie en mantelzorgers eerder te signaleren en passende ondersteuning te geven en om (toekomstige) zorg- en welzijnsprofessionals in de praktijk daarvoor competenties mee te geven. Hiervoor was Marina al eerder betrokken bij onderwijsvernieuwing rond migrantenouderen en dementiezorg voor het project: ‘Samenwerken aan betere dementiezorg door samen te leren’. Daarnaast is Marina als docent verbonden aan de opleiding Verpleegkunde, waar zij studenten begeleidt bij hun afstudeeronderzoek.

Marina Jonkers promoveerde in 2003 op haar proefschrift over de aansluiting van de opvoedingsadviespraktijk van wijkverpleegkundigen bij opvoedingsideeën en gezinspraktijken van Marokkaanse tussengeneratie-moeders. 

Jonkers is antropoloog en verpleegkundige. Zij werkte jarenlang als wijkverpleegkundige. Daarnaast ging zij culturele antropologie studeren aan de Rijksuniversiteit Utrecht en studeerde in 1992 af met de specialisatie ‘Studies van de Multi Etnische Samenleving’. Voordat zij bij het kenniscentrum kwam werken, deed zij verschillende onderzoeken voor gemeenten en kennisinstituten naar onder andere onderwijsverschillen in de multi-etnische klas, inburgering van oudkomers-migrantenvrouwen in Nederland en zwangerschapscomplicaties bij migrantenvrouwen. Ook deed zij enkele jaren onderzoek naar sociaal isolement bij buurtbewoners in verschillende steden in Nederland. Bekijk haar LinkedIn profiel.

Project(en)

Van Dr. Marina Jonkers
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen