Menu
  English

  ir. Anneloes Cordia

  Extern adviseur

  ir. Anneloes Cordia studeerde Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft. Na eerst tien jaar werkzaam te zijn geweest in het bedrijfsleven in het product-, marketing- en general management, heeft zij haar eigen bedrijf Cordia Product Realisatie BV te Gouda opgericht.

  eHealth voor Zorgprocesinnovatie (E-book)

  In 2014 bracht Anneloes Cordia een E-book uit. Het E-book, genaamd 'eHealth voor Zorgprocesinnovatie', heeft als doel om eHealth en ICT-systemen in de zorg in verband te brengen met de belangrijke kwaliteitsdoelstellingen zoals doelmatigheid en transparantie. Daarnaast biedt het E-book informatie over de manier waarop organisaties met eHealth hun zorgprocessen kunnen innoveren.

  Zorgprocesinnovatie ondersteund door eHealth zal de zorgsector volgens Anneloes Cordia niet alleen doelmatiger inrichten maar door transparantie cli├źntgerichter worden. Dit zijn belangrijke kernwaarden voor de beoordeling van kwaliteit bij zorgprocesinnovatie. Daarom worden de nieuwe internationale zorgstandaard NEN-EN 15224 (ISO 9001 voor de zorg), de methodieken van Lean Thinking, Six Sigma, de Theory of Constraints en de manier waarop deze samenkomen in de innovatiemanagementtheorie Design for Lean Six Sigma in de ontwerpaanpak voor eHealth systemen betrokken.

  Studenten en medewerkers van Hogeschool Rotterdam kunnen een pdf gratis downloaden via de Mediatheek. Andere geinteresseerden kunnen een ePub-versie bestellen via de website van Managementboek.nl.

  Project(en)

  Van ir. Anneloes Cordia

  Publicatie(s)

  Van ir. Anneloes Cordia