Menu English

Marielle Dekker

Docent-onderzoeker

Marielle Dekker is als onderzoeker verbonden aan het lectoraat Complexe Pijn binnen Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam. Zij doet onderzoek naar behandelervaringen van patiënten met aanhoudende lichamelijke klachten. Tevens werkt zij als kerndocent bij de opleiding Fysiotherapie van de hogeschool in de Minor Leefstijl en Gezondheid en als docent in de Masteropleiding Psychosomatiek van Hogeschool Utrecht.

Marielle is opgeleid als fysiotherapeut en heeft al meer dan 35 jaar ervaring in de behandeling van mensen met klachten in het bewegend functioneren en is gespecialiseerd in multimodale behandelingen bij aanhoudende lichamelijke klachten (ALK). Ze is in 2009 afgestudeerd als Master fysiotherapeut in de psychosomatiek aan Hogeschool Utrecht (HU) en in 2018 als Master in klinische gezondheidswetenschappen (fysiotherapiewetenschap) aan de Universiteit van Utrecht (UU). Als onderzoeker heeft ze gewerkt aan een data-analyse en publicatie over zelfmanagement bij patiënten met onverklaarde lichamelijke klachten. Binnen de fysiotherapie is ze met name geïnteresseerd in chronische pijn en ALK klachten, vanuit een patiëntgerichte werkwijze. Hierbij zijn voor haar empathie, respect en het stimuleren van zelfmanagement en een gezonde positieve leefstijl kernthema’s.

Bij Kenniscentrum Zorginnovatie is Marielle Dekker als onderzoeker betrokken bij het onderzoek naar behandelervaringen van patiënten met aanhoudende lichamelijke klachten (een systematisch literatuuronderzoek) en als lid van de consultgroep betrokken bij de Cultural Pain Diversity-study (CuPiD). Daarnaast is zij nog steeds werkzaam in de klinische praktijk in een eerstelijns fysiotherapiepraktijk in Den Haag. Tevens werkt zij als kerndocent bij de opleiding Fysiotherapie van de hogeschool in de Minor Leefstijl en Gezondheid en als docent in de Masteropleiding Psychosomatiek van HU. Sinds 2009 is zij lid van meerdere commissies binnen de beroepsverenigingen KNGF en NFP en was ze werkgroeplid van de KNGF richtlijn zelfmanagement en mede auteur van de KNGF E-learning module zelfmanagement.

Volg Marielle Dekker

op social media

 LinkedIn

Project(en)

Van Marielle Dekker
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen