Menu English

Dr. Yvonne Fontein-Kuipers

Oud-medewerker

Yvonne Fontein-Kuipers werkte sinds september 2014 als hoofddocent Verloskunde bij Hogeschool Rotterdam, Instituut voor Gezondheidszorg, Verloskunde Academie Rotterdam en Kenniscentrum Zorginnovatie.

Als hoofddocent verbond Yvonne Fontein-Kuipers, met ondersteuning van docent-onderzoekers, onderzoek met onderwijs en praktijk.  Client-Centered Care is een speerpunt van de opleiding Verloskunde. Concept- en theorievormende onderzoeken vormen het framework voor de inpassing van Client-Centred Care in het curriculum. Yvonne Fontein-Kuipers formuleerde praktijkgerichte onderzoeksopdrachten voor studenten, die zij verrichtten binnen hun afstudeeropdrachten, minor of binnen het Honours programma van Hogeschool Rotterdam. 

Achtergrond

Yvonne Fontein-Kuipers specialiseerde zich na haar verpleegkundige opleiding met de specialisatie Obstetrie en Gynaecologie in Utrecht AZU. Daarna bleef zij tien jaar werkzaam in Utrecht op de pre-, post en verlosafdelingen van het Overvecht ziekenhuis en het Utrecht Medisch Centrum. 

In 2001 studeerde Fontein-Kuipers af als verloskundige bij de voormalige University of Paisley, Campus Ayr te Schotland. Het praktiserende gedeelte van de opleiding doorliep zij in ‘the Royal Alexandria Hospital’ in Paisley. Tot 2014 was zij praktiserend 

In augustus 2008 werd zij aangesteld als docent en programmaleider van de on-distance learning Bachelor- en Master of Science Midwifery aan de Glasgow Caledonian University. Yvonne Fontein-Kuipers behaalde ook aan deze universiteit de Master of Science ‘Onderwijskunde Healthcare Education’ en haar leerbevoegdheid voor Hoger- en Universitair Onderwijs. 

Zij verdedigde op 3 maart 2016 haar proefschrift: 'WazzUp Mama?! The development of an intervention to prevent and reduce maternal distress during pregnancy' en promoveerde aan de universiteit van Maastricht.

Project(en)

Van Dr. Yvonne Fontein-Kuipers

Publicatie(s)

Van Dr. Yvonne Fontein-Kuipers
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen