Menu English

Francien Schraal

Francien is werkzaam bij de Instituut voor Lerarenopleidingen. Als een van de hoofdontwikkelaars en uitvoerders is Francien Schraal betrokken bij het project ‘Versterking Pedagogische Professionaliteit: Een leergang om pedagogisch bewust zijn, pedagogisch legitimeren en pedagogisch handelen van leraren in opleiding te verrijken’. Daarnaast is Francien Schraal betrokken bij de kenniskring Pedagogische Professionaliteit en bij de Educatieve minor en de minor Effectief voor de klas.

In 1995 rondde Francien Schraal de opleiding tot docent drama af aan Hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Daarmee behaalde zij een eerstegraads bevoegdheid als docent drama en regisseur voor het amateurtoneel.

Na een lange en diverse carrière als freelance dramadocent/regisseur binnen talloze organisaties, scholen en cursusinstituten in en rondom Rotterdam, is zij sinds 2008 werkzaam als dramadocent aan de lerarenopleiding van Hogeschool Rotterdam.

In 2021 rondde Francien Schraal een master Kunsteducatie af aan de HKU in Utrecht. Zij specialiseerde zich in de playful mind van de beginnende leraar in het voortgezet onderwijs en schreef een scriptie met de titel ‘Het speelveld van de leraar’.

Van alle zelfstandige werkzaamheden heeft Francien Schraal naast haar werk aan de hogeschool, nog één regieklus behouden. Met een groep enthousiaste en gedreven amateurspelers maakt zij één à twee keer in het jaar een theatervoorstelling voor een divers publiek.

Project(en)

Van Francien Schraal