Menu English

Dr. Ted Veldkamp Msc

Lector Klimaat en Water

Ted Veldkamp werkt aan water- en klimaatgerelateerde vraagstukken op mondiale, nationale, en lokale schaal. Onderzoek doen naar en werken aan waterrobuuste, klimaatbestendige en klimaatrechtvaardige stedelijke delta's staat hierin centraal.

Ted Veldkamp studeerde in 2013 af aan de Vrije Universiteit bij de opleiding Aarde en Economie en promoveerde in 2017 bij het Instituut voor Milieuvraagstukken Cum Laude op haar proefschrift 'Waterschaarste op mondiale en lokale schaal'. Tussen 2013 en 2019 werkte ze als onderzoeker (PhD, Postdoc, Assistant-Professor) Water and Climate Risk bij de Vrije Universiteit Amsterdam, het International Institute for Applied Systems Analysis (IIASA, Oostenrijk) en het Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK-Potsdam, Duitsland). In 2019 maakte ze de overstap naar het hbo. Bij de Hogeschool van Amsterdam heeft ze als docent-onderzoeker Climate Resilient Cities, themaregisseur Designing Future Cities en programmamanager a.i. Centre of Expertise City Net Zero een bijdrage geleverd aan onderwijs op, onderzoek naar, en strategische positionering van de hogeschool rondom het thema klimaatbestendige stad. Haar werk is gepubliceerd in diverse wetenschappelijke journals, praktijkgerichte vakbladen en is overgenomen door diverse media. Ze spreekt regelmatig in een onderzoeks-, onderwijs-, of praktijkgerichte setting.

Naast haar functie als lector bij Hogeschool Rotterdam is Ted Veldkamp werkzaam als docent-onderzoeker Climate Resilient Cities bij de Hogeschool van Amsterdam en als kwartiermaker Kennisecosysteem Amsterdam Climate Neutral namens de Amsterdamse kennisinstellingen VU, UvA en HvA.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen