Menu Zoeken English

Hey Teacher, Find Your Inner Designer

De wereld om ons heen verandert in hoog tempo en stelt het onderwijs voor diverse uitdagingen. Manon Mostert, regisseur Stadslab Rotterdam, ontwikkelt al 7 jaar als ontwerper onderwijs voor HBO, VO en af en toe PO. Manon is ervan overtuigd dat het onderwijs baat heeft bij docenten die hun vak met een ontwerpende houding benaderen. Dit maakt het mogelijk om het onderwijs op kleine schaal vorm te geven, maar met grote impact te veranderen.

Waar: Willem de Kooning Academie, Research Station
Wanneer: 16 mrt 13.00-14.00
Wie: Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam & Willem de Kooning Academie
Voor wie: Professionals/geïnteresseerden in Primair Onderwijs, Professionals/geïnteresseerden in Voortgezet Onderwijs, Professionals/geïnteresseerden in Culturele Instellingen

Manon deed de afgelopen twee jaar onderzoek in het kader van haar Masteropleiding Design aan de Willem de Kooning Academie. Haar eindwerk is in januari dit jaar uitgebracht in samenwerking met Boom Uitgeverij als ‘Hey Teacher, Find Your Inner Designer’. Manon pleit met haar boek voor het afschaffen van big-bang, top-down implementaties en geeft met haar ontwerpbenadering docenten instrumenten om het onderwijs van binnenuit, in de kern, te veranderen, als ontwerper. Het boek ‘Hey teacher, find your inner designer’ formuleert tal van uitdagingen waardoor docenten aangemoedigd worden om hun innerlijke ontwerper te ontdekken. Het boek bevat ook een aantal case stories van docenten die durven te falen, want mislukkingen zijn onderdeel van de zoektocht die ontwerpen vaak is.

Tijdens de lezing geeft Manon een inkijkje in het doen van onderzoek als ontwerper. Ze zoomt hierbij in op de waarde van een ontwerpende houding als docent en zoomt uit op de gebruikte methodieken in haar onderzoek.
Inloop is vanaf 12.30 en aanmelden is niet nodig

Klik hier voor meer informatie.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen