Onze organisatie
Toekomst maken doen we samen. Met zo’n 39.000 studenten en ruim 4.200 docenten, onderzoekers en medewerkers vormen we een kennisinstelling van toekomstmakers. Met ons onderwijs en onderzoek leiden we studenten op voor de banen van vandaag en morgen en geven we samen met het werkveld vorm aan praktijkgerichte oplossingen voor grote maatschappelijke vraagstukken.
Wij hebben het voorrecht om (jonge) mensen op weg te helpen op het pad van hun professionele ontwikkeling. Bij alles wat we doen staat de toekomst en het succes van de student centraal. Om hun plek in de samenleving te vinden én de samenleving vooruit te helpen.
Kenniscentrum Business Innovation van Hogeschool Rotterdam is op zoek naar een onderzoeker (0,3 – 0,6 fte). Samen met het team van docentonderzoekers doe je praktijkgericht onderzoek naar waardevolle sportmarketingstrategie en betekenisvolle sportpartnerships. De ideale kandidaat beschikt over ruime onderzoekservaring en inhoudelijke expertise rondom strategische sportmarketing en sportsponsoring.
Kenniscentrum Business Innovation
Kenniscentrum Business Innovation is één van de kenniscentra van Hogeschool Rotterdam. Het is dé plek voor praktijkgericht onderzoek voor en met mkb-bedrijven en andere organisaties. De focus ligt op verandervraagstukken in het licht van maatschappelijke transities zoals verduurzaming en digitalisering. Er wordt intensief samengewerkt met de Rotterdam Business School en andere kennisdomeinen van de hogeschool. Sportmarketing & partnerships is een nieuwe dimensie en sluit aan bij de oriëntatie op transitievraagstukken. Verschillende dynamieken tonen de behoefte om als sportbranche verder te professionaliseren en positieve impact te hebben op consumenten, organisaties en hun leefwereld. De complexiteit van het veranderende speelveld is toegenomen evenals de urgentie voor meervoudige impact vanuit publiek-private samenwerkingen.
Wat ga je doen?
In het komende jaar wordt er door een team van onderzoekers gewerkt aan drie onderzoeksprojecten. Je bent betrokken bij één of meer van deze onderzoeksprojecten.
Digitale marketing- en mediastrategieën
De integratie van de nieuwe mogelijkheden van technologie, media en data in strategische marketingprocessen geven kansen en uitdagingen voor de Nederlandse topsport. Wat betekent deze digitale transitie voor de zichtbaarheid en bereik van de Nederlandse topsport en hoe gaan topsportorganisaties daarmee om?
Betekenisvolle sportpartnerships
Samenwerking tussen private en publieke organisaties is fundamenteel voor de financiering, en daarmee het bestaan, van de topsport. Hoe kunnen betekenisvolle partnerships worden vormgegeven voor het creëren van duurzame waarde in en via de sportwereld? Hoe kunnen maatschappelijke thema’s op authentieke wijze door een sportorganisatie en een commerciële partner worden uitgedragen?
Lokale verbinding met topsport
Rotterdam is topsportstad van Nederland met vele nationale en internationale topsportevenementen. Hoe is topsport op lokaal niveau georganiseerd en wat leren we van de aanpak in Rotterdam ten opzichte van andere steden? We onderzoeken de dynamiek tussen de stakeholders en de diverse verbindingen van samenwerkende partijen tijdens actuele cases rondom Rotterdamse topsportinvesteringen.
Ben jij wie we zoeken?
Jij bent de ideale kandidaat als je je kunt vinden in dit profiel:
- Je hebt een master in sportmarketing, sportmanagement, sportbusiness, bedrijfskunde of een gerelateerd vakgebied;
- Je beschikt over aantoonbare theoretische en praktische kennis van de thematiek van de onderzoeksprojecten;
- Je hebt ruime ervaring met werken met/in topsportorganisaties;
- Je bent ervaren in het leiden van onderzoeksprojecten;
- Je werkt vanuit een proactieve, resultaatgerichte en nauwkeurige houding;
- Je hebt uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden;
- Je hebt ruime ervaring in de sportwereld, kent de vraagstukken die er spelen en kan ‘de taal’ van de sportwereld spreken.
Wat bieden we jou?
- Bij aanvang van een dienstverband bij Hogeschool Rotterdam bieden wij een jaarcontract (D4 cao hbo);
- Het salaris is gebaseerd op schaal 11; minimaal € 4.535,76 en maximaal € 6.359,47 bruto per maand bij een volledig dienstverband. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring;
- Een dienstverband voor 12-24 uur per week; De verdeling van de uren (0,3-0,6 fte) is in nader overleg af te stemmen;
- 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering;
- 9 weken vakantie op basis van een fulltime dienstverband;
- 45 duurzame inzetbaarheidsuren bij een fulltime dienstverband (mogelijkheid tot betaald ouderschapsverlof, flexibele werktijden);
- Hybride werken, er is volop gelegenheid een goede balans tussen werk en privé te vinden;
- Uitstekende scholings-en ontwikkelmogelijkheden;
- Een mooie werkplek in een dynamische werkomgeving;
- Aantrekkelijke pensioenregeling bij ABP;
- Deelname aan onze fietsregeling met belastingvoordeel;
- Diverse vergoedingen zoals internet-, reiskosten en/of thuiswerkvergoeding;
- Laptop en telefoon en diverse faciliteiten voor inrichting van je thuiswerkplek;
- Bij interne kandidaten worden nadere afspraken gemaakt over de arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld over de mogelijkheden van detachering;
- De startdatum in overleg, bij voorkeur vanaf 1 oktober 2025.
Locatie
Het kenniscentrum Business Innovation is gevestigd op de locatie Kralingse Zoom. Deze locatie is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Je kunt in overleg deels thuiswerken.
Wil je solliciteren?
Meer informatie over de activiteiten van het Kenniscentrum Business Innovation is te vinden op onze website: hogeschoolrotterdam.nl/onderzoek/kenniscentra/business-innovation
Vragen over deze functie en/of over de selectieprocedure? Neem dan gerust contact op met Remco Beek, hoofddocent, via e-mail r.m.beek@hr.nl.
We hebben liever dat je bij twijfel contact opneemt dan dat je deze kans voorbij laat gaan!
Ben je enthousiast? We kijken ernaar uit om jouw sollicitatie te ontvangen en wensen je veel succes!
Sluitingsdatum: 22 augustus 2025
Solliciteren kan uitsluitend via onze eigen website.
De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de laatste week van augustus en de eerste week van september.
Let op: het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is vereist.
Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.
Ken je iemand voor wie dit dé kans is?
Delen wordt gewaardeerd!
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.