Menu
    English

    Lerarenopleider Maatschappijleer (0,8 - 1,0 fte)

    IvL Bachelor Maatschappijleer

    Onze organisatie

    Hogeschool Rotterdam is een dynamische onderwijsinstelling waar rond de 40.000 studenten en 4.000 medewerkers aan hun carrière werken. De hogeschool biedt, verspreid over de stad, meer dan negentig opleidingen aan in de richtingen Kunst, Onderwijs, Gedrag en Maatschappij, Gezondheidszorg, Economie, Techniek en Media & ICT.

    Het Instituut voor Lerarenopleidingen van Hogeschool Rotterdam bestaat uit de pabo, de tweedegraads lerarenopleidingen en de masters. Ook bieden wij professionaliseringstrajecten aan in de vorm van post-hbo-trainingen en -cursussen. Er is een nauwe samenwerking met het Kenniscentrum Talentontwikkeling van Hogeschool Rotterdam. Samen doen wij praktijkgericht onderzoek dat relevant is voor de beroepspraktijk en bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs.

    Wat ga je doen?

    Bij het cluster Mens & Maatschappij van het Instituut voor Lerarenopleidingen zijn we voor het studiejaar 2025 – 2026 op zoek naar een inspirerende lerarenopleider Maatschappijleer die gedreven is om de volgende generatie leraren het best mogelijke onderwijs te bieden. In een dynamische werkomgeving geef je als lerarenopleider samen met deskundige en betrokken collega’s vorm en inhoud aan het onderwijs voor de Maatschappijleraren van de toekomst. Wij leiden leraren op die in het tweedegraads gebied actief zullen zijn: de onderbouw van het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs.

    Je takenpakket is afwisselend en vormt o.a. een combinatie van de volgende onderdelen:

    • het ontwikkelen en verzorgen van lessen aan voltijd- en deeltijdstudenten in vakinhoudelijke onderwijsmodules Maatschappijleer zoals Politicologie, Socialisatie, Arbeid en Verzorgingsstaat, Wereldburgerschap, Verdieping Maatschappijleer;
    • het begeleiden van studenten in hun werkplekleeromgeving;
    • het verzorgen van generieke beroepsvormende onderwijsmodules, in de pedagogische en didactische richting;
    • het deelnemen aan vakgroepoverstijgende werkgroepen.

    Ben jij wie we zoeken?

    Samen met de lerarenopleidingen Geschiedenis, Aardrijkskunde & Economie vormen wij het cluster Mens & Maatschappij. Als lerarenopleiding Maatschappijleer zijn we toegewijd aan de missie van het cluster Mens & Maatschappij om bij te dragen aan een gezondere, rechtvaardigere en vreedzamere wereld door middel van onderwijs. Bij ons krijg je de kans om samen te werken met gepassioneerde collega's die zich inzetten voor krachtige kennis en dit doen gebaseerd op de gedeelde kernwaarden van rechtvaardigheid, meerstemmigheid, deskundigheid, betrokkenheid en nieuwsgierigheid. Samen vormen we een solide onderwijsteam dat studenten begeleidt naar een toekomst als waardegedreven leraren, klaar om de volgende generaties te inspireren en te begeleiden in hun ontwikkeling.

    We zetten ons in voor een lerarenkorps dat een brede variëteit aan achtergronden, ervaringen en perspectieven omvat, met als doel een inclusieve leeromgeving te creëren waarin alle studenten zich vertegenwoordigd voelen. We verwelkomen dan ook graag kandidaten die ook op deze wijze bijdragen aan de verrijking van ons team.

    Onderwijsbevoegdheid en Master

    Je beschikt over een eerstegraads onderwijsbevoegdheid Maatschappijleer en Maatschappijwetenschappen. Het heeft onze voorkeur dat je over een master in de politieke wetenschappen beschikt. Deze sterke academische basis stelt je in staat om actuele vakinhoudelijke inzichten te integreren in je onderwijspraktijk en studenten te begeleiden in hun professionele ontwikkeling.

    Pedagogische en didactische vaardigheden

    Je beschikt over goede pedagogische, didactische en coachende vaardigheden en kunt voor de student een inclusieve en stimulerende leeromgeving creëren. Hierbij houden we vast aan onze kernwaarden van rechtvaardigheid, meerstemmigheid en betrokkenheid, en streven we naar een omgeving waarin elke student zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelt.

    Leservaring en up-to-date kennis

    Met een aantal jaren leservaring in het voortgezet onderwijs en/of het middelbaar beroepsonderwijs ben je goed bekend met de uitdagingen en kansen van het onderwijsveld. Je blijft (en blijft) op de hoogte van de actuele vakinhoudelijke, pedagogische en vakdidactische inzichten, methoden en technieken, waardoor je studenten kunt voorbereiden op de dynamische onderwijspraktijk van vandaag en morgen.

    Teamspeler en flexibiliteit

    Als gedreven, solidaire teamspeler ben je flexibel en resultaat- en studentgericht. Je bent een actieve deelnemer in ons lerarenopleidingsteam, waarbij je zowel op de inhoud als de relatie zorgvuldig handelt. Samen streven we naar een omgeving waarin nieuwsgierigheid, deskundigheid en betrokkenheid centraal staan.

    Wat bieden we jou?

    • Een salaris van minimaal € 4.535,76 en maximaal € 6.359,47 bruto per maand bij een volledig dienstverband (salarisschaal 11);
    • Contract voor een jaar (D4);
    • 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering en een aantrekkelijke pensioenregeling;
    • Een stimulerende en inspirerende werkomgeving;
    • Veel mogelijkheden om samen te leren en werken in een ambitieus en divers cluster;
    • Uitstekende scholingsmogelijkheden, stimulans en inspiratie om je te ontwikkelen;
    • De mogelijkheid een goede balans te realiseren tussen werk en privé;
    • Een aantrekkelijke pensioenregeling;
    • 45 duurzame inzetbaarheidsuren bij een 40-urige werkweek;
    • Als lerarenopleider neem je deel aan het introductieprogramma dat voor de lerarenopleider binnen IvL is ontwikkeld.

    Wil je solliciteren?

    Ben jij op zoek naar een veelzijdige, uitdagende en inhoudelijke baan met maatschappelijke betekenis in een fijne werksfeer? Durf jij het aan om met ons, door het ontwikkelen en aanbieden van krachtige kennis, de wereld van morgen vorm te geven? Dan ontvangen wij graag jouw C.V. en motivatiebrief! Hogeschool Rotterdam is één van de grootste hogescholen van Nederland en blijft de komende jaren flink verder groeien; niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor zijn we continu in ontwikkeling en evalueren en verbeteren we ons onderwijs regelmatig.

    Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

    Locatie

    Je gaat werken op de locatie Kralingse Zoom. Deze locatie is uitstekend te bereiken met het OV.

    Is dit precies de baan die je zoekt? Dan zijn wij op zoek naar jou. Let wel, het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

    Vragen

    Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Mark Aarts (vakgroep coördinator van de opleiding Maatschappijleer) m.aarts@hr.nl 

    Procedure

    We horen graag van je en kijken uit naar je cv en motivatiebrief.

    Die ontvangen we graag uiterlijk maandag 19 mei 2025

    De gesprekken vinden plaats op: 26, 27 en 28 mei tussen 13.00 uur en 17.00 uur

    Richt je sollicitatie s.v.p. aan de heer Jiwan Does (Onderwijsmanager Mens & Maatschappij)

    Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

    www.hogeschoolrotterdam.nl

    Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld