Menu English

Flexibele deeltijd Verpleegkunde

Voor mbo- en inservice opgeleide verpleegkundigen

06 juni 2019

Voor mbo- en inservice opgeleide verpleegkundigen bieden wij de flexibele deeltijd Verpleegkunde aan. In deze flexibele deeltijdopleiding staat de leervraag van de student centraal en kan de leerweg van medestudenten verschillen in tempo, plaats, inhoud, vorm en begeleiding.

Hiermee sluiten we aan bij wat de student wil, weet en al kan. Zo kan het per module verschillen welke onderdelen de student moet volgen, welke al meteen getoetst kunnen worden en welke zij anders kunnen aantonen. Dit is een onderdeel van de flexibiliteit. Er is ruimte voor een dag in de week onderwijs, maar ook voor online learning in eigen tempo en voor leren op het werk. 

De opleiding verwacht dat de duur van de opleiding gemiddeld 2,5 jaar zal zijn, al zullen sommigen er langer over doen. 

Met deze flexibele deeltijd willen we de doorstroom naar het hbo stimuleren. De gezondheidszorg verandert en vraagt om hoger opgeleide professionals. Na het afronden van deze opleiding beheers je alle competenties op hbo-niveau zoals beschreven in het opleidingsprofiel Bachelor of Nursing 2020. Je bent in staat om volgens de principes van Evidenced Based Practice (EBP) te werken. Hierdoor weet je hoe je wetenschappelijk onderzoek kunt verbinden met de wensen en verwachtingen van pati├źnten en je eigen expertise. 

Mee informatie over deze opleiding vind je op de website