Menu English

De Rotterdamse Business Case

Laat leerlingen inhoudelijk kennismaken met de diverse vervolgmogelijkheden binnen het hoger economisch beroepsonderwijs
17 januari 2020

De Rotterdamse Business Case (RBC) is een lessenserie die bestemd is voor leerlingen in eind havo 4 of begin havo 5 met het E&M profiel. De casus is specifiek gericht op de aansluiting met de Rotterdamse economische vervolgopleidingen. De leerlingen maken door de casus inhoudelijk kennis met de diverse vervolgmogelijkheden binnen het hoger economisch beroepsonderwijs. Zo ervaren ze hoe een casus in het hbo is opgezet en welke vaardigheden daarbij nodig zijn.

Fietsenfabriek 'De Fietsende Hollander'

De leerlingen werken op de eigen vo-school aan de casus. Ze schrijven een duidelijk en onderbouwd advies voor het management van fietsenfabriek 'De Fietsende Hollander': hoe kan de fietsenfabriek op een succesvolle manier de gekozen optie - elektrische fietsen of de fietsen voor sportieve doeleinden voor jong en oud - op de markt brengen? Om de koppeling met het vervolgonderwijs duidelijk te maken, organiseren Hogeschool Inholland en Hogeschool Rotterdam een consultancymiddag. Leerlingen kunnen tijdens deze middag advies 'inkopen' bij studenten van het economisch domein. 

Zie de factsheet voor meer inhoudelijke informatie over de Rotterdamse Business Case. 

Quotes van leerlingen die hebben deelgenomen aan de RBC:

  • “Ik vond de consultancymiddag heel erg nuttig voor mezelf, omdat de consultants mij extra informatie over de economische opleidingen hebben verschaft.”
  • “Was echt heel nuttig, omdat je wel wat meer inzage krijgt op hoe het er aan toe gaat op de hogeschool”
  • “De casus heeft mij persoonlijk een heldere beeld weergeven over mijn studiekeuze”

Een casus voor betere aansluiting met het hbo

De casus is ontwikkeld door de Werkgroep Vakinhoudelijke Aansluiting Economie in het kader van het samenwerkingsverband 'Samen werken aan een betere aansluiting vo-ho'.

Ook deelnemen aan een Rotterdamse Business Case? 

Dit voorjaar gaat de Rotterdamse Business Case weer van start. De planning voor de deelnemers uit havo 4 is als volgt: 

Consultancymiddag Regiofinale
Week 15 (6 april) of week 16 (13 april)        donderdagmiddag 18 juni        

Leerlingen uit havo 5 kunnen in oktober/november deelnemen. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. 

Voor vragen of aanmelden kun je contact opnemen met Mariska Oudwater, werkgroepcoördinator: m.e.oudwater@hr.nl 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen