Hoe afhankelijk ben jij van je smartphone?

De smartphone is niet meer weg te denken uit ons bestaan.
07 november 2018

We nemen hem altijd en overal met ons mee, van een bezoek met vrienden naar een bezoek aan het toilet. Drie tot vier uur per dag gebruiken hem heel intensief. Dat is niet zo heel vreemd. De smartphone functioneert als een digitaal zakmes dat ons helpt om te (over)leven in een digitaal tijdperk.

Met de smartphone kunnen we contact onderhouden met onze vrienden en familie, onze gezondheid monitoren, de slimme apparaten in huis bedienen, Netflix bekijken, en onze bankzaken beheren. Kunnen we nog wel zonder? Wat doet deze always on mentaliteit met onze mentale gezondheid? Lector Lotte Willemsen deed onderzoek naar dit vraagstuk, en gaf hierover een interview in dagblad Metro.

Terugblik Internet of Things Rotterdam 2019: Who's in charge

Nieuws

Wie heeft de leiding? De achtste editie van Creating 010’s International Internet of Things Day vond plaats op 9 april 2019 in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam en bracht ondernemers en beleidsmakers, docenten en studenten, onderzoekers en andere deskundigen bij elkaar. Ondanks de informele en vaak zelfs speelse sfeer, lag de nadruk duidelijk meer op het stellen van moeilijke vragen dan op het bieden van geruststellende antwoorden.

Kan de overheid ethisch omgaan met kunstmatige intelligentie?

Nieuws

Kunstmatige Intelligentie speelt een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Zoekmachines helpen ons met zoeken naar relevante informatie en spamfilters houden ongewenste e-mail buiten zicht. In huis leert de thermostaat zelf wanneer de verwarming aan moet en houden stofzuigerrobots onze huizen schoon. De toepassing van kunstmatige intelligentie is in de afgelopen jaren sterk gegroeid. Dit heeft zowel wenselijke als minder wenselijke gevolgen. Zo kunnen robots zoals ze hierboven wordt beschreven heel nuttig zijn, maar kunnen ook nepnieuws verspreiden en mensen discrimineren.

Uitnodiging: Urban College - Innovaties in technologie

Nieuws

Innovaties in technologie bieden kansrijke toepassingen voor de Retail

NWO Promotiebeurs voor Eva Visser

Nieuws

Sinds begin dit jaar is Creating 010 een promovenda rijker. Drs. Eva Visser, als onderzoeker verbonden aan het Kenniscentrum, was succesvol met haar aanvraag voor een promotiebeurs voor docenten bij NWO.

Maak kennis met projecten en activiteiten van het Kenniscentrum

Nieuws

Begin april is het nieuwe jaarlijks magazine van het Kenniscentrum verschenen, dit maal onder de titel Highlights Creating 010. Het magazine bevat een keur van projecten en activiteiten uit het recente verleden.

Creatieve industrie onderzoek richten op missies en uitdagingen

Nieuws

CLICKNL, het Topconsortium voor Kennis en Innovatie (TKI) van de creatieve industrie, haakt de komende jaren in bij de nieuwe benadering van de landelijke overheid in haar topsectorenbeleid.