Hoe afhankelijk ben jij van je smartphone?

De smartphone is niet meer weg te denken uit ons bestaan.
07 november 2018

We nemen hem altijd en overal met ons mee, van een bezoek met vrienden naar een bezoek aan het toilet. Drie tot vier uur per dag gebruiken hem heel intensief. Dat is niet zo heel vreemd. De smartphone functioneert als een digitaal zakmes dat ons helpt om te (over)leven in een digitaal tijdperk.

Met de smartphone kunnen we contact onderhouden met onze vrienden en familie, onze gezondheid monitoren, de slimme apparaten in huis bedienen, Netflix bekijken, en onze bankzaken beheren. Kunnen we nog wel zonder? Wat doet deze always on mentaliteit met onze mentale gezondheid? Lector Lotte Willemsen deed onderzoek naar dit vraagstuk, en gaf hierover een interview in dagblad Metro.

Mediaspotlights op onderzoekers van Creating 010

Nieuws

Communicatielector Lotte Willemsen is onlangs uitgebreid geïnterviewd door het blad Flair. Eerder sprak ze ook al met Metro en het Goois Weekblad. Justien Marseille, hoofddocent en toekomstexpert, mocht van het blad Linda haar licht laten schijnen over de belangrijkste trends voor 2019. Lector Artificial Intelligence and Society, Maaike Harbers tenslotte, maakt een golf van de mediabelangstelling mee, surfend op een succesvolle en spraakmakende openbare les eind vorig jaar.

Hey Teacher, Find Your Inner Designer

Nieuws

De frustratie dat veel waardevol onderwijs de mogelijkheden en kansen van zowel studenten als docenten niet ten volle benut, inspireerde docent-onderzoeker Manon Mostert tot het schrijven van een boek. Dat werd ‘Hey teacher, find your inner designer’ uitgegeven door Boom Uitgeverij in januari van dit jaar. De actuele onderwijsomgeving - een groep studenten in een klaslokaal, op een bepaalde tijd en plaats, met één docent die hun kennis deelt als een alwetende autoriteit - is niet anders dan die van een eeuw geleden.

Hogescholen en brancheorganisaties lanceren online kenniswebsite voor de retailsector

Nieuws

De nieuwe kenniswebsite Retailinsiders.nl bundelt cijfers en kennis over de retailsector en maakt deze daarmee beter toegankelijk voor retailers. Denk bijvoorbeeld aan omzetcijfers per branche, aantal winkels, winkelvloeroppervlakte, winkelformules en ketens, werkgelegenheid, bestedingen per productgroep en marktaandelen.

Creatief ondernemerschap centraal op Creative Industries Seminar in Rotterdam

Nieuws

Samen met de Erasmus School of History Culture and Communication (ESHCC) organiseert Creating 010 op 25 januari a.s. de zesde editie van het jaarlijkse Creative Industries Seminar. Bij Het Nieuwe Instituut verzamelen zich naar verwachting een veertigtal onderzoekers en andere belangstellenden voor een reeks presentaties, een plenaire introductielezing van prof. Paul Hekkert (TU Delft en CLICKNL) en een panel.

“Kunstmatige intelligentie uitdaging voor ontwerpers.”

Nieuws

Maaike Harbers, lector Artificial Intelligence & Society bij Kenniscentrum Creating 010, behandelde kunstmatige intelligentie onderdeel tijdens haar openbare les 'Verstand erbij'.

Serious Game voor Makersplaatsen in Bibliotheken

Nieuws

Een groeiend aantal bibliotheken richt makerplaatsen in, plekken waar bezoekers met technologie aan de slag kunnen gaan. Om hen te helpen bij het ontwikkelen en vormgeven van makersprogramma’s voor het onderwijs heeft het kenniscentrum Creating010 van de Hogeschool Rotterdam de serious game “roadmap makerplaatsen” ontwikkeld. Hiermee kunnen bibliotheken hun makerplaatsen door ontwikkelen van knutselen 2.0 naar plekken om te leren met 21ste -eeuwse vaardigheden.