Hoe afhankelijk ben jij van je smartphone?

De smartphone is niet meer weg te denken uit ons bestaan.
07 november 2018

We nemen hem altijd en overal met ons mee, van een bezoek met vrienden naar een bezoek aan het toilet. Drie tot vier uur per dag gebruiken hem heel intensief. Dat is niet zo heel vreemd. De smartphone functioneert als een digitaal zakmes dat ons helpt om te (over)leven in een digitaal tijdperk.

Met de smartphone kunnen we contact onderhouden met onze vrienden en familie, onze gezondheid monitoren, de slimme apparaten in huis bedienen, Netflix bekijken, en onze bankzaken beheren. Kunnen we nog wel zonder? Wat doet deze always on mentaliteit met onze mentale gezondheid? Lector Lotte Willemsen deed onderzoek naar dit vraagstuk, en gaf hierover een interview in dagblad Metro.

Duistere kant van data

GovJam 2019 Rotterdam

Nieuws

Deze herfst, op 15 (vanaf 16.00), 16 en 17 oktober, vindt alweer de zesde Govjam plaats in Rotterdam, georganiseerd door kenniscentrum Creating 010 i.s.m. de service design-bureaus Zeewaardig en Being a Designer.

Workshop en Flitspresentaties Hogeschool Rotterdam op Kennisfestival

Nieuws

Op maandag 28 oktober 2019 vindt het Rotterdam Kennisfestival plaats. Het richt zich op docenten, onderzoekers en beleidsmedewerkers van diverse Rotterdamse instellingen en is in 2016 ontstaan uit een samenwerking tussen de gemeente Rotterdam en diverse partijen, waaronder de hogeschool. Het Kennisfestival heeft als doel kennisontwikkeling en onderlinge kenniscirculatie te stimuleren. Deze editie staat de ontmoeting centraal. Tijdens workshops en een kennismarkt kunnen professionals uit de stad met elkaar kennisdelen en samen zoeken naar mogelijkheden om deze te verbreden.

23 Innovations in Digital Communication

Nieuws

In het nieuwe boek 23 Innovations in Digital Communication van Paul Ketelaar, Jan Aarts en Sanne Demir, krijg je een uitgebreid en actueel overzicht van, zoals de titel al vertelt, verschillende innovaties in digitale communicatie. Het boek beschrijft, bekritiseert en evalueert 23 innovaties die worden gebruikt in media en communicatie, geïmplementeerd om permanente veranderingen binnen deze gebieden te bereiken

Impressie openbare les Mortaza Shoae Bargh

Nieuws

De continue ontwikkeling en de toename van het gebruik van ICT biedt vele mogelijkheden. Zowel voor individuen als voor organisaties en de maatschappij in het algemeen.

CMI start pilot met robot-student

Nieuws

Sinds begin 2019 heeft het instituut Communicatie, Media & Informatietechnologie een nieuwe student: Evi. Ze is niet van vlees en bloed, maar bestaat uit bits & bytes. Evi is namelijk een robot die wordt gebruikt voor studenten die langere tijd niet naar school kunnen komen. Ze fungeert als een avatar voor de student, die via het robotje vanuit huis colleges kan volgen. Officieel is de naam van dit robotje AV1, een initiatief van No Isolation.