Menu English

Duurzaamheid

Werken aan een leefbare wereld

We leiden studenten op voor de wereld van morgen, maar hoe ziet die wereld er dan uit? Hoe duurzaam is die? Hogeschool Rotterdam grijpt dit onderwerp met beide handen aan, want morgen, overmorgen en alle dagen daarna willen we in zo’n prettig mogelijke maatschappij leven.

Aan de slag met duurzaamheid

Energietransitie, duurzaam en circulair renoveren van woningen, het vergroten van de maatschappelijke veerkracht door bijdragen aan studiesucces of het bestrijden van armoede. Maatschappelijke vraagstukken die om een oplossing vragen. Met studenten, docenten, lectoren, onderzoekers, bedrijven en organisaties werken we samen aan een duurzame wereld.

Samen duurzaam

Drie focusgebieden staan sinds het begin van het programma Samen Duurzaam centraal in onze aanpak: Maatschappelijke veerkracht, Klimaatverandering en Circulaire economie (zie hieronder). Vanuit verbinding en samenwerking werken we aan deze thema's; we verbinden onderwijs aan onderzoek, onderzoek aan onze bedrijfsvoering, studenten aan lectoren, externe partners aan docenten enzovoorts. Daarnaast is elk van de thema's verbonden met in eerste instantie een aantal van de Sustainable Development Goals, maar uiteindelijk heeft onze aanpak invloed op elk van de SDG's.  

In ons programma Samen Duurzaam bouwen we aan een community, leren we van elkaar, gaan we samenwerkingen aan en leveren we oplossingen voor vraagstukken op gebied van duurzaamheid. Lees meer over de doelen en achtergrond van het programma.

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

Focusgebieden Samen Duurzaam

In de bedrijfsvoering van Hogeschool Rotterdam werken we op vele manieren aan het verduurzamen van de organisatie. We verbeteren onze bedrijfsvoering voortdurend, bijvoorbeeld door aanpassingen op het gebied afvalmanagement, duurzamer inkopen, aandacht voor werkgeluk, inclusief personeelsbeleid en energiebesparing.

 Lees alles over onze bedrijfsvoering

Samen komen we verder, dat dragen we als hogeschool uit in ons onderwijs en onderzoek, om de wisselwerking te bevorderen tussen onze hogeschool en (in de eerste plaats) de Rotterdamse regio. Duurzaamheid is bij uitstek een thema waarvoor dat opgaat.

Bekijk met wie we samenwerken

GO HR, ofwel de Green Office van Hogeschool Rotterdam, is in het leven geroepen om awareness en betrokkenheid rondom het thema duurzaamheid te genereren. Wij willen studenten en medewerkers uitnodigen om zelf de verandering in gang te zetten.

Lees meer over GO HR 

Initiatieven en mijlpalen

Wat gebeurt er allemaal bij de hogeschool op het gebied van duurzaamheid? Welke initiatieven zijn er, hoe verlopen projecten, wat kunnen we met onze studenten, docenten en lectoren betekenen voor Rotterdam? Al het nieuws op het gebied van duurzaamheid is hieronder gebundeld. 

Lees het nieuws

Generatie van de toekomst

In deze video vertelt CvB-Lid Wijnand van den Brink over zijn ervaringen met duurzaamheid. Hij wil hiermee het belang van het onderwerp via zijn eigen perspectief aan studenten doorgeven. Met het kiezen van bepaalde minoren en projecten (binnen die minoren), kunnen studenten een enorme impact hebben in de samenleving. Iedere opleiding van Hogeschool Rotterdam kent kansen op het gebied van duurzaamheid. Het is aan studenten en docenten om hierin ambitieus te willen zijn.

Vragen en informatie

Neem contact op

Myrna van de Water (Programmamanager Samen Duurzaam)
m.van.de.water@hr.nl.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen