Menu English

Arjen van Veelen

Hoe je mens blijft in een vierkante stad

Keynote | Hoe je mens blijft in een vierkante stad
15.30 - 16.15 @ VONK

Vroeger was de aarde plat, daarna dachten we dat de aarde rond was, maar de moderne wereld wordt steeds vierkanter. Vierkant zijn de kubustassen van de flitskoeriers, vierkant zijn de distributiedozen langs de snelweg, vierkant zijn de blokken in onze Google Calendar. Zelfs de hokjes in ons hoofd zijn vierkant.

De wereld wordt een geoliede machine waarin alles lijkt te draaien om maximale efficiëntie en 'alles uit het leven halen'. En dan is de vraag: hoeveel ruimte krijgen we om mens te zijn in die machine? En ook: hoe zet je technologie zo in dat die wél het welzijn van de mens dient? Over die vragen spreekt schrijver Arjen van Veelen in zijn presentatie: Hoe je mens blijft in een vierkante stad.


Wie is Arjen van Veelen?
Arjen van Veelen (Rotterdam, 1980) schreef onder meer de bestsellers Amerikanen lopen niet. Leven in het hart van de VS (2018) en Rotterdam. Een ode aan inefficiëntie (2022). Van Veelen studeerde filosofie, klassieke talen en journalistiek in Leiden. Hij werkte daarna onder meer als docent Grieks en Latijn, als redacteur bij NRC en als freelance Amerika-correspondent. Hij schrijft spraakmakende essays en columns voor o.a. NRC en de Correspondent.

Gerelateerde links:

https://arjenvanveelen.nl/
De Correspondent | Arjen van Veelen
Twitter: @vanveeelen
Instagram: @vanveeelen

 

VB_ARJENVANVEELEN_01_highres_Willem_de_Kam.pngPortretfoto: Willem de Kam

 

 
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen