Menu
  English

  VORM Bouw B.V.

  Afstuderen in de bouwpraktijk van de toekomst

  Welkom in de inspiratieruimte van: VORM Bouw B.V.

  Wie zijn wij

  VORM is een familiebedrijf en bestaat ruim 100 jaar. Wij werken zowel in de woning- als utiliteitsbouw aan talloze mooie, uitdagende projecten. Daar zetten wij ons voor in en worden wij blij van. VORM Bouw is binnen de holding het grootste bouwbedrijf; bouwen waar de markt om vraagt. Niet door te praten, maar door te doen. De mouwen opstropen en aan de slag gaan. Innovatief en mensgericht. Zo brengen wij elke bouwopgave tot een goed einde. En dat doen we al meer dan 100 jaar. Bij grootse en kleinere projecten, van laag bij de grond tot hoog in de lucht. Onze bouwprojecten bevinden zich met name in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Dit doen we vanuit ons kantoor in Rotterdam óf de verschillende projectlocaties.  

  VORM Renovatie wil een verdere slag slaan in het verduurzamen van de gebouwde omgeving en ziet hierin kansen om meer biobased producten toe te passen. Vorig jaar is er een onderzoek gedaan naar het vergroenen van daken. Het onderzoek dit jaar is gericht op gevels. VORM Renovatie staat open voor eigen inbreng/ visie. Daarbij hebben wij meer dan voldoende casusprojecten waarin direct in de praktijk getoetst kan worden of ideeën haalbaar zijn.

  VORM ziet kansen om verder te digitaliseren en wil met behulp van Revit op een snelle en eenvoudige manier een bibliotheek maken met veel voorkomende families.Onderzoeken: Wat zijn de meest voorkomende onderdelen in een renovatieproject. De meest voorkomende onderdelen worden in een family uitgewerkt en getoetst aan project “De Soesterbergstraat”. Als concluderende vraag; is dit koppelen aan een point Cloud meting?

  Ons streven is om de gehele familie van bedrijven te transformeren naar een meer data-gedreven aanpak, waarbij we onze collega's ondersteunen bij het gebruik van bewezen technieken om doelen gedurende het gehele bouwproces objectief meetbaar te maken. In dit streven stellen we onszelf de vraag: welke rol spelen data, parametrisch ontwerpen en Building Information Modeling (BIM) in de evoluerende ontwikkelingsketen?

  De groei van de VORMfamilie brengt tal van voordelen met zich mee, maar we moeten ook zorgvuldig nadenken over het behoud van kennisdeling binnen de organisatie. Gelukkig zijn er diverse mogelijkheden om kennis te verspreiden en te delen. Een boeiend idee dat ter tafel is gekomen, is het opzetten van een podcast. Stel je voor, zouden jij en je collega's geïnteresseerd zijn in het creëren van een podcast als middel om onze kennis te delen?