Menu English

Kim

"Zorg ervoor dat je meerdere opties hebt waar je enthousiast over bent"

Ga opzoek naar bedrijven die bezig zijn met projecten/innovaties die jij interessant vindt en dus ook mogelijk aansluiten op je afstudeeropgave.

Focus je niet op één bedrijf. Het kan best dat jij het perfecte bureau hebt gevonden voor je afstudeerplek, maar dat ze geen afstudeerders aannemen, of dat deze plek al is vergeven. Zorg ervoor dat je meerdere opties hebt waar je enthousiast over bent.

Om erachter te komen of bedrijven plek hebben voor een afstudeerder, kun je het beste bellen. Je krijgt dan vaak een assistent aan de lijn en niet het persoon waar jij uiteindelijk je sollicitatie bij gaat doen. Geen reden om bang voor te zijn dus! Maar je hebt wel gelijk antwoord of dit bedrijf een plekje heeft. Als je hierover een mail stuurt kan het zeker weer een paar dagen duren voordat je antwoord hebt.

Wanneer je wordt uitgenodigd voor een gesprek, zorg dat je het bedrijf kent. Wat vinden interessant en hoe kan jij met je afstuderen hier een bijdragen aan leveren? Zorg ervoor dat je projecten hebt bekeken en weet waar het bedrijf voor staat.

Het gesprek is ook voor jou om te zien of je het daar leuk vindt. Zo heb ik een ervaring waar ik al was aangenomen bij een bedrijf, maar er snel achterkwam dat er niet werd gereageerd op mijn mails, telefoontjes of whatsappjes. Dit was niet wat ik van een afstudeerbedrijf verwachtte, dus heb ik uiteindelijk een nieuw bedrijf gezocht.