Menu
  English

  Inspiratie Platform Bouwkunde

  Op woensdag 11 oktober vindt tussen 09.30 en 13.00 uur het Inspiratie Event plaats: Afstuderen in de bouwpraktijk van de toekomst op locatie RDM (fysiek)Vierdejaarsstudenten van de opleiding Bouwkunde van Hogeschool Rotterdam bezoeken het event om inspiratie op te doen voor het vormgeven van hun afstudeertraject. Via dit online platform bereiden ze zich goed voor op de fysieke markt.  Hierbij proberen studenten hun professionele drijfveren en interesse te matchen met de ambities van het potentiële afstudeerbedrijf. Tijdens het afstudeertraject ontwikkelt de student een beroepsproduct met een toegevoegde waarde voor het bedrijf en de toekomstige bouwpraktijk.  

  Studenten, scrol naar beneden om de inspiratie ruimtes van alle deelnemende bedrijven te bekijken én bedrijven die niet aanwezig kunnen zijn maar wel graag informatie geven over afstudeerplaatsen. Bereid je goed voor! Heel veel succes. 

   Bekijk de voorwaarden in de bedrijfsbrochure

  Terugblik op het Inspiratie Event van woensdag 11 oktober 2023

   

  Lees de tips en tricks van onze alumni

  Hoe hebben zij het keuzeproces naar een afstudeerplek aangepakt:

  Nancy:

  "Probeer te netwerken, voeg je collega's en externe partijen toe aan je LinkedIn profiel. Sla het telefoonnummer op van mensen die je spreekt. Op het moment dat jij een vraag hebt of juist iets wilt initiëren kan je contact leggen met de juiste mensen"

  Lees meer

  Kim:

  "Ga opzoek naar bedrijven die bezig zijn met projecten/innovaties die jij interessant vindt en dus ook mogelijk aansluiten op je afstudeeropgave. Zorg ervoor dat je meerdere opties hebt waar je enthousiast over bent."

  Lees meer

  Thomas

  "Het kiezen van het afstudeerbedrijf is anders dan het kiezen van een stageplek. De richting van het onderwerp waar je op af studeert moet dus van tevoren worden bepaald om een soort bedrijf te kunnen kiezen. "

  Lees meer

  Xander

  "Tijdens het volgen van de opleiding kom je verschillende bouwbedrijven en bureaus tegen. Wat ik als eerste heb gedaan is mijzelf ori├źnteren op deze bedrijven.Wat lijken mij leuke bedrijven en welk bureaus doen projecten waar ook mijn interesses liggen? Op deze manier komen er een aantal bedrijven in beeld. Je kunt ook gebruik maken van LinkedIn als tool om bedrijven te zoeken"

  Lees meer

  Inspiratieruimtes