Menu English

Thomas

"Het kiezen van het afstudeerbedrijf is anders dan het kiezen van een stageplek"

Het kiezen van het afstudeerbedrijf is anders dan het kiezen van een stageplek. De richting van het onderwerp waar je op af studeert moet dus van tevoren worden bepaald om een soort bedrijf te kunnen kiezen.

Hierbij raad ik het aan om je niet te veel vast te houden aan één projectvorm en onderwerp zodat er een bepaalde flexibiliteit is voor jou als afstuderende en het (potentiële) afstudeerbedrijf. Op deze manier kan je altijd in gesprek blijven en op zoek gaan naar een geschikt onderwerp. Hiernaast raad ik het aan om tijdens je zoektocht tegelijkertijd verschillende bedrijven te benaderen om te voorkomen dat je in tijdnood komt als een bedrijf niet reageert. 

Ik heb het geluk gehad dat ik bij het bedrijf waar ik in het derde jaar stage heb mogen lopen kon blijven na mijn stage. Het enige complexe was het vinden van een afstudeeronderwerp dat in de huidige markt interessant is.   

Dit was een zoektocht waarbij ik eerst de actualiteit in beeld heb gebracht, hierna heb ik gekeken naar welke onderwerpen me het meest aanspraken en wat me interessant leek om te doen als opdracht. Het is belangrijk om in je achterhoofd te beseffen dat de opdracht een half jaar in beslag neemt en je er dus energie van krijgt. Op deze manier is het afstuderen goed vol te houden en beleef je een leuke en vooral leerzame tijd.