Menu
  English

  J.P. van Eesteren

  Afstuderen in de bouwpraktijk van de toekomst

  Welkom in de inspiratieruimte van: J.P. van Eesteren

  Wie zijn wij?

  Onze omvang is bescheiden, onze cultuur als van een familiebedrijf en onze projecten zijn iconisch (je mag ook ‘episch’ zeggen). Wij realiseerden Little C, de Markthal, de verbouwing van het Rijksmuseum en Naturalis, de hoogste houten woontoren ter wereld HAUT en, ver voor jij geboren was, de Euromast en de Kuip. Wij worden gekozen voor plannen die misschien wel onmogelijk lijken.  Daarnaast ontwikkelen we zelf unieke projecten, zoals woontoren Justus in Amsterdam. Als zelfstandig bedrijf binnen TBI, een holding van 19 ondernemingen in de techniek, bouw en infra, beschikken we over een schat aan kennis en samenwerkingsvormen waarmee wij forse stappen zetten naar de noodzakelijke circulaire en energietransitie.

  Onze ambitie

  Wat de wereld – en wij – nu nodig hebben, is creativiteit

  Als bouwbedrijf krijgen we steeds meer de regie over wat en hoe we bouwen. Omdat onze specialistische kennis wordt erkend. Dat maakt ons werk boeiender en het helpt enorm bij het waarmaken van onze duurzaamheidsambities. We hebben onszelf namelijk duidelijke doelen gesteld – met jaartallen! – op het gebied van duurzame materiaalkeuze, circulair ontwerpen, circulaire bedrijfsvoering, duurzame energieoplossingen en emissie loos bouwen.

  Intussen hebben wij en onze concullega’s te maken met schaarste aan grondstoffen en gekwalificeerd personeel, strengere regelgeving en meer aandacht voor gezonde werk- en woonomgevingen. Hierdoor komt de betaalbaarheid en daarmee haalbaarheid van projecten onder druk. En dat terwijl de woningnood hoger is dan ooit.

  Deze ambities en uitdagingen doen onze handen jeuken. De jouwe ook? Weet dan dat jouw creativiteit, in welke disciplines ook, bij ons de kans krijgt om bergen te verzetten.

   

  Over de bouw van HAUT

  HAUT is opgeleverd - video compilatie from J.P. van Eesteren on Vimeo.

  Over het retentiedak van Little C: Over European Patent Office:

  EPO terugblik from J.P. van Eesteren on Vimeo.

  Over de bouw van de Markthal: